Astăzi 18 Octombrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:35
Abonamente

Ultima oră 26 Septembrie 2017, ora 09:15

politică(AUDIO) Noi probe că tehnica de sonorizare folosită la protestul PAS-DA a fost furată de la Cricova

Marime Font

Dispariția tehnicii de sonorizare din Casa de Cultură de la Cricova este confirmată de primarul localității, Valentin Guțan, care a anunțat poliția. Asta după ce în presă au apărut informații că echipamentul dat a fost sustras ilegal pentru protestele organizate pe 17 septembrie de Maia Sandu și Andrei Năstase.

Valentin Guțan a anunțat la poliție că alarma nu s-a declanșat, dar tehnica a dispărut din căminul cultural. Ulterior, primarul a negat că tehnica ar fi dispărut și că ar fi depus o cerere la poliție. Redacția noastră a obținut însă înregistrarea apelului primarului.
Faptul că persoanele implicate în această afacere dubioasă au încercat să mușamalizeze totul este confirmat de o serie de înregistrări audio, care ne-au fost trimise pe mail. Din acestea rezultă că activistul Platformei DA Sergiu Cebotari, care a fost responsabil de partea ce ținea de sunet la protest, a discutat personal sau prin alți colegi de partid cu primarul, după care alesul și-a schimbat declarațiile


Totuși, problema lipsei tehnicii audio nu a fost soluționată și Cebotari este luat în furci de oamenii pe care i-a convins să îi ofere ilegal bunurile publice. Este vorba despre un angajat al Casei de Cultură de la Cricova Gheorghe Niță și sora acestuia, Tatiana.

Niță îi reproșează lui Cebotari că l-a mințit și că acum este nevoit să dea explicații pentru dispariția tehnicii audio. Ca să-și calmeze partenerul, Cebotari îi promite că va compensa costul tuturor lucrurilor care au ajuns la poliție, după ce microbuzul în care se aflau a încercat să intre în mulțime, în fața televiziunii naționale.


În altă înregistrare, pe care am difuzat-o anterior, Gheorghe Niță recunoaște că nu are încredere în Cebotari și că înregistrează toate discuțiile cu acesta. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md