Astăzi 25 Septembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la 24 Septembrie 2017
Abonamente

Actualitate 9 August 2017, ora 09:32

(Foto) Traseul Basarabeasca – Arciz (UA): plin de gropi din cauza mașinilor de mare tonaj supraîncărcate

Marime Font

Unicul drum din regiunea Odesa (Ex-regiunea Ismail, Sudul Basarabiei) ce face legătura traseului Odesa – Reni, prin raioanele Tatarbunar / Sarata, Arciz și Tarutino cu Republica Moldova (puntctele de trecere a frontierei Basarabeasca – Serpnevoe și Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveț) seamănă cu un teren de antrenament pentru tancuri, scrie bloggerul Marin Mihai Bodrug pe bodrug.eu.

Fotograful ziarului Curierul de Sud din reg. Odesa (Южный Курьер), parcurgând traseul, începând cu or. Arțâz, către or. Tarutino, cu continuarea spre vama Serpnevo (Basarabeasca) a concluzionat – poligon experimental, nu drum pentru automobile.

„Drumul T1627, începând cu centrul raional Arciz din regiunea Odesa și terminând cu centru raional Basarabeasca (Republica Moldova / Basarabia), traversează localitățile Visiolâi Kut / Веселый Кут (Paris), Crasna, or. Tarutino, Podgornâi / Подгорне (Culmea) și Serpnevoe (Leipzig). Este mai degrabă un teren de antrenamente (poligon) pentru tancuri, cu urme de șine și locuri în care au avut explozii ale explozibilului decât a traseu pentru autovehicule„- a declarat jurnalistul.Doar pe un mic segment, între localitatea Crasna și or. Tarutino, reparată în 2016, si impresia că circuli pe un drum asfaltat și fără tranșee
Restul, aproape 60 de kilometri – tranșee, găuri una după alta, lipsa totală a asfaltului. Rareori poți vedea porțiuni asfaltate pe care să dezvolți o viteză de 20-30 km / h, și chiar și atunci, este necesar să se monitorizeze îndeaproape astfel încât să nu „prinzi“ gropile cu ajutorul roților.
Aproape peste tot – gropi imense, drumuri paralel cu acostamentul. Mașinile merg încet, înconjurând orice groapă sau le înfruntă, scrie bloggerul Marin Mihai Bodrug pe bodrug.eu.

Între Crasna și or. Arțâz, există porțiuni în care deja au lucrat drumarii cu utilajul special: asfaltul vechi a fost „tuns”, amestecat și așternut din nou – un fel de fundație pentru „viitorul” așternut bituminos.

Motivul stării extrem de proaste a acestui traseu (cât și a mojoritatea drumurilor din regiunea Odesa), invocat de către localnici, sunt mașinile de mare tonaj, supraîncărcate cu cereale destinate.
Conducătorii mașinilor de mare tonaj de cele mai multe ori mituiesc sau aleg să plătească o amendă pentru supraâncărcare decât să circule după Regulamentul circulației rutiere.

Unul dintre motivele trecerii de la transportul feroviar la cel auto, în această regiune, are loc ca urmare a degradării căii ferate. Ramura Arciz – Berezino – Basarabeasca (MD) a fost parțial demolată în regiunea st. Berezino și este nepracticabilă, la moment, pentru trenurile marfare


sursa: bodrug.eu

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 24 Septembrie 2017, ora: 22:10

ULTIMA ORĂ / Atac armat într-o biserică din SUA. O persoană a fost ucisă, șapte răniți

ULTIMA ORĂ / Atac armat într-o biserică din SUA. O persoană a fost ucisă, șapte răniți

Cel puțin opt persoane au fost rănite într-un atac armat produs într-o biserică din Nashville, SUA, potrivit autorităților locale citate de Reuters. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Septembrie 2017, ora: 14:00

Care sunt factorii ce influențează PREȚUL unei case

Care sunt factorii ce influențează PREȚUL unei case

În funcţie de zonă, un apartament poate fi şi de trei ori mai scump, dar, pe de altă parte şi două apartamente situate în acelaşi bloc pot avea preţuri diferite şi cu 50%, potrivit cărţii „Cum să-ţi cumperi o casă!”, ediţia a 3-a, de Maria Seder Neda.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Septembrie 2017, ora: 12:52

politică Ce salarii au politicienii germani și cât câștigă Angela Merkel comparativ cu alţi politicieni

Se ştie că politicienii din Germania nu duc lipsa banilor. Dar cine, cât câştigă? Şi cât de bine plătită este Angela Merkel comparativ cu alţi politicieni de rang înalt din lume? Deutsche Welle a făcut o analiză în acest sens, pe care v-o prezentăm mai jos.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 24 Septembrie 2017, ora: 10:12

Coreea de Nord anunţă că un atac nuclear asupra SUA e „inevitabil”. Trump: „Piticanie-rachetă, ne vom descurca”

Statele Unite au anunțat că bombardiere nucleare americane au zburat în apropierea frontierelor Coreei de Nord. Bombardierele au fost escortate de avioane de luptă.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 24 Septembrie 2017, ora: 09:30

ANALIZĂ Limba rusă - arma separatiștilor

Limba rusă - arma separatiștilor

Actualitate 24 Septembrie 2017, ora: 04:21

O forță invincibilă! Țara pe care nici Hitler nu a avut curaj să o atace

O forță invincibilă! Țara pe care nici Hitler nu a avut curaj să o atace

În aceasta țara armata si poporul sunt indivizibile. Nu, aceasta nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord. Imaginează-ți o țara în care aproape fiecare bărbat este si soldat. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Septembrie 2017, ora: 13:49

În Rusia a fost REȚINUT liderul „Statului Creștin”

În Rusia a fost REȚINUT liderul „Statului Creștin”

Liderului „Statului Creștin - Sf. Rusia“ Alexander Kalinin i-a fost intentat dosar penal în legătură cu cazul distribuitorilor de film constrânși să refuze distribuția peliculei „Matilda“. Acest lucru a fost anunțat de către reprezentantul oficial al...

( ) Citeşte tot articolul