Ultima oră

(RĂZBOI ÎN UCRAINA / INFOGRAFIC) Presa rusă scrie că Strelkov se va ocupa de crearea armatei din Novorosia. Continuă lupta pentru Lugansk care nu are energie electrică de două săptămâni

(12:39) Infografic cu harta conflictului. 


(Sursa: Centrul informațional și analitic al Consiliului Național și Apărare a Ucrainei)


(Sursa: rusvesna.su) Harta luptelor, 6 – 15 august.

(12:12) S-au auzit explozii puternice și în apropiere de localitea Krasnodon.

(12:10) Locuitorii din regiunea Enakievo anunță că Forțele Armate ale Ucrainei au început să avanseze spre localitate.

(12:00) Luganskul este de mai bine de 14 zile într-o situație critică: lipsește energia electrică, apa și nu lucrează telefonia mobilă sau fixă, anunță consiliul local. Conform locuitorilor în noapte spre sâmbătă au continuat să se audă rafale puternice prin oraș. A ars supermarketul "Epicentru", în partea de vest a orașului. Critică este aprovizionare cu medicamente și combustibil.

(11:20) Forțele anti-teroriste încearcă să preia controlul asupra localității Jdanovka (Donețk). În localitate nu se află teroriști, dar localitatea este atacată din Enakievo.

(11:00) Un oficial american a declarat că nu poate confirma oficial distrugerea de către forțele anti-teroriste a unei părți a unui convoi militar rus ce a trecut ilegal hotarul.  

(09:00) Așa-numitul "ministrul apărării" din așa-numita "republica populară din Donețk", Ghirkin (Strelkov) , despre care presa ucraineană a scris că este grav rănit, se află în concediu, afirmă site-ul pro-Kremlin, lenta.ru. Informția despre rănirea lui Ghirkin (Strelkov) a fost infirmată oficial de conducerea teroriștilor.

Conform presei ruse, Strelkov se va afla în concediu timp de o lună. Strelkov ar urma să se ocupa de crearea unei armatei comune a republicilor Lugansk și Donețk, afirmă actualul așa-numit premier al republicii din Donețk, Alexander Zaharcenko.

(08:30) "Rezistența informațională" anunță că teroriștii încearcă să recupereze pozițiile pierdute în apropiere de localitatea Molodogvardeisk.

– Forțele anti-teroriste reușesc să mențină controlul asupra șoselei M-04 care permite accesul în Lugansk.

– Teroșitii atacă și pozițiile anti-teroriste din apropiere de Șahteorsk-Snejnoe pentru a debloca Donețkul.

Atacuri asupra pozițiilor anti-teroriste:

– Din Grad-uri în apropiere de Berezovoe și Orlovo – Ivanovka.
– Din mortiere au atacat aeroportul din Donețk.
– Din artilerie pozițiile de lângă Novobahmutovka și Vasilevka.


– Așa-numitul premier al DNR anunță că Armata Novorusiei a introdus rezerve de 150 de piese de tehnică din care 30 de tancuri dar și 1200 de personal care timp de 4 luni s-a antrenat în bazele F. Ruse.

– Teroriștii atacă forțele de ordine din cartiere rezidențiale. Martorii afirmă că pe lângâ membri ai volountarilor în Lugansk pentru ruși luptă și militari cu experiență.  

– Canada a mai trimis astăzi un avion cu ajutor non-letal destinat armatei Ucrainene.

– Angela Merkel a discutat la telefon cu V. Putin și l-a rugat să înceteze livrarea de armament și militari peste hotarul Ucrainei.

– Pravîi Sektor afirmă că a reușit ieri să nimicească 60 de teroriști dar și un tanc.

Armata ucraineană anunță că a distrus o parte dintre vehiculele militare ruseşti care au pătruns aseară în estul ţării

Armata ucraineană susține că a distrus o parte dintre vehiculele militare ruseşti care au pătruns aseară în estul ţării, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor armate. Informaţia apare la doar câteva ore după ce Kievul, dar şi NATO au confirmat „incursiunea” vehiculelor rusești. Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina.

ACTUALIZARE 21.30: Președintele Traian Băsescu a purtat o discuție telefonică cu Joe Biden, vicepreședintele Statelor Unite. Cei doi lideri au constat cu „preocupare” că orice intervenţie rusă în Ucraina ar fi o încălcare a reglementărilor internaţionale, conform unui comunicat al Casei Albe.

ACTUALIZARE 21.10: Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina, relatează AFP, citat de Mediafax.

„Niciun convoi militar rus nu a traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina. Forţele ucrainene distrug fantome”, a declarat generalul Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apărării.

ACTUALIZARE 20.30: Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București, a declarat pentru Digi24 că Rusia a violat teritoriul țării sale și că „toate trupele străine care pătrund în mod ilegal pe teritoriul Ucrainei vor fi distruse sau le va fi impus să părăsească teritoriul Ucrainei”.

Timpul.md / digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *