Astăzi 11 Decembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 09:49
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 18 Noiembrie 2015, ora 07:00

Frații români ajută la înălțarea bisericii în satul Ratuș

Marime Font

De ani de zile credincioșii satelor Ratuş și Logăneşti erau nevoiți să parcurgă peste 5 km până la biserica din s. Drăsliceni, care este în apropiere, ca să participe la Sfintele Slujbe ale Bisericii sau să săvârșească unele servicii, botezuri, cununii și chiar înmormântări.

Se dorea nespus un sfânt locaș de închinare în acest sat, dar, din cauza imposibilității financiare, nu și-au permis să înceapă ceva. Cu toate acestea, în vara anului 2005, credincioșii au avut bucuria de a afla că și în satul lor vor fi săvârşite slujbe divine de un preot vrednic al Mitropoliei Basarabiei, parte componentă a Patriarhiei Române, și anume de tânărul pe atunci de 23 de ani, Părintele Ioan Marian.

Energic și plin de bunăvoință a adunat în jurul său creștinii, cu toate piedicile din partea colegilor promoscoviți din vecinătate, și au continuat slujbele bisericești într-o clasă din gimnaziul satului oferit de primărie și, peste puțin timp, au construit și un paraclis foarte frumos unde se răspândea cuvântul lui Dumnezeu. În primăvara anului 2014, cu mila lui Dumnezeu s-au început lucrările de construcție a unei înălțătoare biserici în stil transilvănean, fiind pusă temelia și sfințită de Înalt Preasfințitul Petru, mitropolit al Basarabiei și de episcopul Antonie de Orhei și de un impresionant sobor de preoți și sute de credincioși. În primăvara acestui an, cu străduința preotului Ioan Marian s-a câștigat un proiect de finanțare din partea DEPARTAMENTULUI POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI MAE ROMÂNIA, și au și început lucrările de ridicare a pereților până la centură.Acum preotul își exprimă mulțumirea pentru această posibilitate oferită de DPRRP de a aduce la realizare visele românilor din acest sat de a avea un altar de unde vor răsuna slujbele doar în limba română și în continuare mizează pe dragostea părintească ce o poartă frații noștri mai mari pentru acest spațiu romanesc de dincoace de Prut.
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu.

Preotul Ioan Marian,
Parohul Bisericii

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Timp pentru suflet

E interesant cum oamenii se plâng că nu mai au timp pentru nimic. Nu au timp să se roage, să meargă la biserică, să citească o carte. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 27 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

11 luni de dodoneală

Președintele se trezi prost dispus

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md