Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

Actualitate 13 Aprilie 2010, ora 07:59

(Foto, Video) Avionul în care se afla Preşedintele Poloniei s-a prăbuşit în Rusia !

Marime Font
Imagini: 5

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Avionul se pregătea de aterizare în condiţii de ceaţă foarte puternică. La bordul aeronavei se aflau 97 de persoane. Accidentul a avut loc în jurul orei 10:50 la 1,2 km de pista aeroportului.

În Smolenks, un avion în care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski împreună alături de soţia acestuia s-a prăbuşit în apropiere de Rusia. Oficialul a mai declarat că nu exista informaţii despre supraveţuitori.

Sicriul presedintelui polonez Lech Kaczynski, decedat in accidentul avionului sau in Rusia sambata, va fi expus publicului la Palatul Prezidential din Varsovia, a anuntat un oficial din cadrul presedintiei, relateaza AFP. Luni, o intalnire va avea loc intre reprezentantii presedintiei si ai biroului primului ministru asupra organizarii funeraliilor presedintelui Kaczynski, a precizat Jacek Sasin, director adjunct al presedintiei, citat de agentia PAP.

Nici data si nici locul funeraliilor nu au fost fixate deocamdata.Duminica, zeci de mii de varsovieni au asistat la revenirea ramasitelor pamantesti ale presedintelui Kaczynski la Palatul Prezidential situat in centrul istoric al capitalei poloneze.

Cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului din Rusia sunt neidentificabile

Incompatibilitatea sistemelor de aterizare ar putea reprezenta unul dintre factorii accidentului aviatic de la Smolensk, in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski, a declarat fostul pilot militar polonez Mikhal Fisher citat de Russia Today.

"In Rusia, este folosit un singur sistem instrumental de aterizare, numit PRMG. Acesta functioneaza in acelasi fel ca si sistemul international ILS, care permite aterizarea avioanelor in conditiile meteorologice precare", a explicat expertul polonez, potrivit NewsIn.

"Cu toate acestea, cele doua sisteme nu sunt compatibile. Avionul polonez era modificat pentru a folosi sistemul ILS, tinand cont de faptul ca aparatul a zburat mai mult catre diverse aeroporturi unde acesta este folosit in ultimul timp", a mai afirmat Fisher.

Autoritatile ruse sustin insa ipoteza unei erori de pilotaj in cazul catastrofei aeriene de la Smolensk, in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski, relateaza corespondentul RRA la Moscova, citat de RADOR.

Conform informatiilor din partea Ministerului pentru Situatii de Urgenta si a Aviatiei Militare Ruse, aeronava poloneza prezidentiala Tu-154, care urma sa aterizeze pe aerodromul militar Severnii de langa Peciorsk, un orasel din imediata apropiere a Smolenskului, la 350 km vest de Moscova si circa 800 de km de Varsovia, a fost avertizata, cand se afla la 50 de km de aeroport, in legatura cu vizibilitatea proasta si cu conditiile meteo nefavorabile.

La ora 10:50, aeronava a disparut de pe ecrane.

Centrul militar de control al zborurilor a anuntat aeronava ca, din cauza conditiilor meteo, ar trebui sa se indrepte spre alte aeroporturi, fie la Minsk, in Belarus, fie la Moscova, insa pilotul a decis sa ia o hotarare la asa-numita "inaltime de decizie", ceea ce nu contravine regulamentelor.

In momentul in care aeronava se afla la aproximativ 1,5 km distanta de pista de aterizare, controlorii de zbor au informat-o ca se afla sub traiectoria de aterizare, mult mai jos, si i-au cerut sa se redreseze, sa intre in regim de zbor orizontal si sa se indrepte spre un alt aeroport, insa aceste comenzi nu au fost indeplinite, au fost ignorate de echipajul care a continuat sa coboare si peste cateva secunde, la 1,2 km de pista de aterizare, a atins un pom izolat, pomul avand o inaltime de opt metri, in timp ce avionul trebuia sa se afle in momentul respectiv la 60 metri altitudine.

Aparatul ar fi luat foc si s-ar fi prabusit, provocand moartea tuturor celor 97 de persoane aflate la bord.
-------


Aeronava în care se afla preşedintele a decolat din Varşovia cu destinaţa Smolensk. Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Lech Kaczynski, în vârstă de 61 de ani, este preşedintele Poloniei de cinci ani. El deţine şi funcţia de co-preşedintele al partidului "Drept şi Justiţie". Kaczynski a fost primarul Varşoviei din 2002, iar în decembrie 2005 a fost ales preşedintele Poloniei.
După câştigarea alegerilor prezidenţiale, fratele său geamăn, Jarosław Kaczynski, a refuzat iniţial postul de premier, dar a acceptat să conducă guvernul de la Varşovia câteva luni mai târziu. Polonia a fost singura ţară unde doi fraţi au ocupat funcţia de preşedinte, respectiv premier.

Ştirea se actualizează.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md