Timpul Local

A fost dezlegat misterul disparitiilor din Triunghiul Bermudelor?

Din punct de vedere geografic, Triunghiul Bermudelor are cele trei varfuri situate in Insulele Bermudelor, Miami (Florida) si Puerto Rico. Aria triunghiului masoara aproximativ 1,2 milioane de kilometri patrati. Referindu-se la aceasta regiune, oamenii obisnuiesc sa foloseasca diferite denumiri printre care si Zona Crepusculara, Pragul Iadului, Depozitul celor Pierduti sau Zona Deocheata.

Jurnalistul britanic Tom Mangold a inceput o investigatie care sa ajute la elucidarea misterioaselor disparitii inregistrate de-a lungul timpului in triunghiul imaginar ce uneste cele trei insule. Ancheta a fost axata pe doua cazuri datand din anii ’40 si in care au fost implicate doua avioane comerciale britanice, avand la bord 51 de oameni. Potrivit jurnalistului, disparitiile misterioase puse pana acum pe seama unor forte oculte, ce au adus consacrarea Triunghiului Bermudelor in literatura SF, au fost in realitate cauzate de problemele tehnice ale aparatelor de zbor si de conditiile meteo nefavorabile, relateaza BBC News.
Dupa cum a relevat investigatia lui Mangold, cele doua avioane din anii ’40 nu erau inca pregatite pentru zborul de 3.200 de kilometri Londra-Bermude, considerat drept cea mai lunga cursa aeriana fara escala a epocii. Desi avioanele erau alimentate in Insulele Azore, inainte de lungul zbor peste ocean, combustibilul ajungea de cele mai multe ori la limita, iar pilotii riscau sa ramana cu rezervorul gol, daca vremea nefavorabila ii obliga sa se abata de la cursul stabilit.

Fara combustibil, pe furtuna si cu eventuale defectiuni tehnice, avioanele nu ar fi avut unde sa aterizeze de urgenta in timpul zborului transatlantic si s-ar fi prabusit in ocean. In acelasi timp, disparitia fara urma a epavelor unor avioane prabusite in zona este pusa pe seama reactiei intarziate a autoritatilor, fiind dovedit ca intr-unul din cele mai celebre cazuri de „evaporare” a unui aparat de zbor, echipele de salvare au ajuns la fata locului cu o intarziere de aproape opt ore, cand deja ramasitele avioanelor si oamenii aflati la bord s-ar fi scufundat, mai aminteste BBC.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *