Actualitate

Ei cer demisia Curţii Constituţionale

Înarmaţi cu fluiere şi tobe, timp de o oră protestatarii au scandat întruna: „Ruşine!”, „Curte Neconstituţională!”, Curte Nepopulară”, „Ruşine aşa juraţi!”, Nu – curte politică!”, „Jos Minciuna!” „CC al PCUS, nu Curte Constituţională!” ş.a. Solicitat de TIMPUL, unul dintre protestatari, Alexandru Hristea Stan a declarat că hotărârea CC este nejustificată. „Dacă nu ar fi fost 28 iunie 1940, nu ar fost deportările şi exterminarea în masă a sute de mii de români basarabeni”, a spus protestatarul. Potrivit lui, CC a trădat adevărul istoric şi interesul naţional, pentru că ea nu trebuia să interpreteze juridic un decret politic al unui preşedinte de stat, un decret absolut necesar şi reparatoriu.

Manifestaţiile n-au trecut fără altercaţii. Astfel, un cetăţean rus a încercat să-i intimideze, venind întru susţinerea juraţilor şi a ideologiei sovietice. „Dacă nu vă place eliberarea din 28 iunie 1940, puteţi să aruncaţi cu pietre, aşa cum aţi aruncat în sediile Preşedinţiei şi Parlamentului”, i-a provocat ei.

În faţa protestatarilor n-a ieşit nimeni. Întrebat de ziarişti, Dumitru Ţâra, şeful serviciul de presă al CC a spus că membrii Curţii Constituţionale, cu excepţia lui Victor Puşcaş, se află într-o deplasare de serviciu la Baku.
Protestatarii ne-au asigurat că vor mai reveni în faţa Curţii Constituţionale ca să-şi manifeste indignarea faţă de decizia luată de ea alaltăieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *