Astăzi 16 Ianuarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:25
Abonamente

Actualitate 31 Octombrie 2017, ora 14:38

Locuitorii din Vulcăneşti care au suferit în urma ploilor din septembrie vor primi 200 de mii de lei

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Locuitorii oraşului Vulcăneşti, care au avut de suferit în urma ploilor abundente din luna septembrie curent, vor primi 200 mii de lei. Aceasta este prima tranşă de ajutor din partea autorităţilor, asupra căreia s-a convenit în cadrul şedinţei de astăzi a executivului autonomiei găgăuze, transmite MOLDPRES.

„La 28 septembrie am convocat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a UTA Gagauz-Yeri şi am examinat toate actele ce confirmă prejudiciile sinistraţilor din Vulcăneşti. Atunci am depistat nereguli în întocmirea unor documente, care au fost întoarse autorităţilor locale pentru a fi perfectate corect. Însă până atunci oamenii se adresează după ajutor şi de aceea am decis să alocăm din fondul de rezervă al Comitetului executiv 200 mii de lei pentru susţinerea persoanelor fizice, după care vor urma şi alte sume”, a menţionat prim-viceguvernatorul autonomiei, Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Ploi abundente, însoţite de grindină, au căzut la Vulcăneşti în seara zilei de 22 septembrie, iar ca urmare câteva râulețe din localitate au ieşti din matcă şi au inundat gospodăriile mai multor orăşeni.Potrivit primarului de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, în urma ploilor torenţiale a avut de suferit un sector al oraşului, unde au fost inundate case şi grădini, s-au pierdut mai multe animale domestice, iar drumurile au fost înnămolite. În total, au avut de suferit 72 de gospodării, una dintre care nu mai poate fi restabilită.

Localnicii au început să aducă în ordine zona, însă au afirmat că au nevoie de ajutorul autorităţilor regionale şi centrale. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Ianuarie 2018, ora: 16:07

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?...

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Ianuarie 2018, de Pavel Păduraru

CONFIRMAT OFICIAL! „Violul de la Orhei” din 2014 a fost o minciună

Procuratura mun. Chișinău l-a scos de sub urmărire penală pe singurul tânăr învinuit de viol în acest dosar și a constatat că presupusa crimă nu a avut loc

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md