Actualitate

Moldova a procurat utilaj nou pentru verificarea calităţii solurilor şi drumurilor

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor /MDRC/, prin dotarea laboratorului cu utilaj nou, R. Moldova va reuși să implementeze sistemul normativ european. „Țara noastră trebuie să treacă pînă în anul 2020 la normele europene în construcţii. Această sarcină este dificilă, dar nu imposibilă şi necesită un efort consolidat din partea tuturor actorilor implicaţi în proces", a declarat viceministrul Ion Stratulat, la şedinţa de prezentare a laboratorului.

Directorul Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Construcţii "Incercom" Anatolie Izbînda a menționat că laboratorul corespunde normelor europene şi este primul din domeniu în ţara noastră. "Noile utilaje procurate ne permit verificarea calității betonului chiar pe șantier, prin metode nedestructive vom reuși să obținem rezultate veridice în construcția montată. De asemenea, cu ajutorul utilajului pentru verificarea calității drumurilor vom efectua probe computerizate și vom obține rezultatul momentan", a precizat sursa citată.

Laboratorul, lansat acum doi ani, dispune de trei încăperi dotate cu aparate de testare a calității geamurilor termopan, dar şi a materialelor utilizate la construcţia drumurilor, iar din an în an tendința este de a dota laboratorul cu utilaj de ultimă generaţie pentru a verifica detaliat calitatea materialelor de construcție produse sau importate în Republica Moldova. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *