Actualitate

OSCE se declară alarmată în legătură cu nerespectare a încetării focului în Ucraina

”OSCE a constatat în ultimele săptămâni cel mai mare număr de încălcări ale încetării focului din ultimele luni”, a declarat șeful misiunii OSCE de monitorizare, Ertugrul Apakan, în cadrul unei reuniuni a organizației la Viena.

”Numeroase arme care se aflau în locuri de stocare și în depozite sunt din nou utilizate pe linia de contact”, a adăugat Apakan, relevând faptul că ”artileria și mortierele, interzise de acordurile de la Minsk, sunt tot mai frecvent utilizate”.

Autoritățile rebele proruse au anunțat miercuri că patru civili, inclusiv o femeie însărcinată, au fost uciși în cursul bombardării unui punct de control separatist la Olenivka, pe linia frontului din estul Ucrainei.

Într-un raport publicat miercuri, misiunea OSCE de monitorizare vorbește de 600 de explozii înregistrate recent în regiunea Donețkului, ”capitala” rebelilor.

OSCE a denunțat, de asemenea, atacurile care au vizat personalul și materialele misiunii sale de monitorizare: ”Toate părțile trebuie să respecte încetarea focului”, convenită în acordurile de la Minsk în februarie 2015, a reamintit Martin Sajdik, reprezentantul OSCE în grupul de contact privind Ucraina.

Conflictul dintre armata ucraineană și separatiștii proruși s-a soldat cu aproape 9.200 de morți de la declanșarea sa în urmă cu doi ani. În pofida armistițiului, destul de des izbucnesc violențe în zona de război, beligeranții acuzându-se reciproc.
agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *