Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:28
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Timpul Liber 15 Mai 2017, ora 16:58

Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale" a început un turneu în trei oraşe din România

Marime Font

Teatrul National „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, a organizat un turneu în trei oraşe din România, care se va desfăşura în perioada 15-22 mai, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, turneul este destinat publicului din România și, în mod particular, tinerilor basarabeni care studiază în dreapta Prutului. Actorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” vor susține la Suceava, Rădăuți și Gura Humorului spectacolele: „Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă” (de Matei Vișniec, regia: Alexandru Grecu) și „Hoțul” (de Dario Fo, regia: Alexandru Cozub).

Spectacolele vor fi prezentate în cadrul primei ediții a Festivalului „Zilele Teatrului «Matei Vișniec»”, care include spectacole montate în România și Republica Moldova, de teatre și companii teatrale din București, Chișinău, Oradea, Deva și Sf. Gheorghe.Reprezentațiile de teatru omagiază personalitatea dramaturgului rădăuțean Matei Vișniec şi aduc în atenția spectatorilor din dreapta Prutului specificul artei teatrale din stînga Prutului și conturează elementele culturale comune din cele două ţări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Teatrului Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”, Alexandru Grecu, a menţionat că în perioada 9-14 mai trupa instituției a avut un turneu la Bucureşti, în cadrul proiectului „Teatru de peste Prut”, organizat împreună cu Teatrului Evreiesc de Stat din capitala României.

Potrivit sursei citate, pe parcursul unei săptămîni, Teatrul din Chișinău a prezentat la Bucureşti şase spectacole: „Cerere în căsătorie” şi „Nunta” de A. P. Cehov, „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, "Maestrul și Margareta" de M. Bulgakov, "Pușlamaua de la etajul 13 sau Dragă societate" de Mircea M. Ionescu şi "Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă" de Matei Vișniec. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md