Internațional

10.000 de migranţi vor locui în hoteluri de lux în Berlin, în timp ce mii de germani trăiesc pe străzi

Senatul din Berlin a anunţat un plan îndrăzneţ – deşi unii vor spune că este total nepotrivit – de a găzdui 10.000 de migranţi în hoteluri de lux de nivel mediu în capitala germană. Cheltuielile totale s-ar ridica la cel puţin 600 milioane de euro.

Senatul a cerut un contract cu lanţul hotelier Grand City cu scopul de a închiria 22 de hoteluri pentru găzduirea migranţilor din Berlin. Conform ziarului german Frankfurter Allgemeine, Senatul a intrat în negocieri şi cu Hampton Holding, proprietarul popularelor hoteluri Holiday Inn şi Wyndam din Berlin.

Costurile se ridică la 50 de euro pe noapte, 1.500 de euro pe lună şi 18.000 de euro pe an. Preţurile medii pentru închirierea unui apartament în Berlin, chiar şi în centrul oraşului, sunt mult mai reduse.

Compania care deţine diverse hoteluri în oraş precum Hotel Berlin Mitte, Berlin City East and City West, a fost foarte atrasă de idee deoarece guvernul garantează o rată de ocupare a locurilor de 95%, o rată pe care hotelurile ar putea să o atingă doar în timpul sezoanelor şi nu pe tot parcursul anului, când rata de ocupare este în cel mai bun caz de 60-65%.

Ideea închirierii hotelurilor din Berlin nu este fără precedent. Hotelul Best Western “President” cu 182 de camere a fost închiriat în întregime migranţilor pentru suma de 150.000 de euro pe lună. Această sumă exclude ceea ce sunt considerate cheltuieli “ocazionale”, acest lucru însemnând că suma totală lunară ar putea fi chiar mai ridicată.

Cel puţin 80.000 de migranţi au sosit în Berlin de la începerea crizei refugiaţilor în 2015 şi Senatul din capitala germană a încercat totul pentru a-i găzdui acolo unde au fost locuri libere. Cel puţin 50 de şcoli şi săli publice de sport au fost transformate în centre improvizate pentru solicitanţii de azil; acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o fostă clădire cu birouri şi fostul sediu al unei bănci de economii din oraş. Oficialii germani se aşteaptă ca în anul următor numărul de refugiaţi să îl ajungă sau chiar să îl depăşească pe cel al refugiaţilor deja sosiţi, acest lucru determinându-i pe mulţi să se întrebe unde ar mai putea găsi Senatul berlinez locuri pentru cazare.

Unii membri ai Senatului berlinez nu sunt la fel de entuziasmaţi în privinţa acestui aranjament deoarece văd o posibilitate pentru corupţie în rândul oficialilor guvernamentali şi a companiilor private. Un membru senior al Senatului a declarat revista germană Der Spiegel, că Berlinul parcă invită corupţia şi abuzurile, datorită lipsei transparenţei acordurilor şi a temerilor că, fără o structură competitivă solidă, există loc pentru ca guvernul şi contribuabilii să fie taxaţi mai mult decât s-ar întâmpla în alte circumstanţe.

Pe reţelele sociale din Germania şi din alte ţări s-a declanşat un val de nemulţumiri acute faţă de planul autorităţilor din Berlin, mulţi utilizatori de Internet susţinând că există între 4.000 şi 10.000 de oameni fără locuinţe care trăiesc pe străzile Berlinului şi că Senatul nu a făcut nicio menţiune în privinţa lor. 

sursa: epochtimes.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *