Actualitate

25 de sportivi se vor „duela” în cadrul unei competiţii inedite la proba de trageri practice

În cadrul acestei competiţii, 25 de sportivi din toate regiunile Republicii Moldova vor participa la proba de trageri practice cu pistol. Competiţia de sâmbătă va fi organizată cu suportul partenerului oficial al Biroului regional (Moldova) al Confederaţiei Internaţionale de Trageri Practice (IPSC), Întreprinderea de Stat “Cartuş”.

Competiţia va dura de la ora 10.00 până la ora 16.00. Sportivii vor trebui să-şi demonstreze măiestria de trageri din pistol în cadrul a trei grupuri de exerciţii. În finalul competiţiilor, vor fi organizate “dueluri” între sportivi. Participanţii la “duel” vor trage simultan din pistol asupra unui grup de ţinte de diferite dimensiuni. Cel care le va ochi cel mai rapid va merge în următorul tur, iar cel înfrânt va părăsi această competiţie.

Turneul din data de 21 ianuarie 2012 este prima competiţie din cele peste 24 programate pentru acest an, inclusiv “Campionatul Moldovei 2011, ediţia a cincea” (probă pistol), “Al doilea campionat al Moldovei la arme cu ţeavă lisă”, “Cupa forţelor speciale 2011” etc.

În 2006, la Adunarea Generală a IPSC (Kavala, Grecia), s-a luat decizia de a include Moldova în Confederaţia Internaţională de Tir Practic, iar în 2007, la Adunarea Generală IPSC (Cheval, Franţa), Moldova este aprobată în calitate de Birou Regional IPSC. În această perioadă, biroul regional al IPSC în Republica Moldova a organizat mai mult de 80 de competiţii de tir practic, inclusiv şapte campionate deschise a Republicii Moldova, atât meciuri pentru membrii şi fanii tirului practic, cât şi specializate închise pentru personalul din unităţile speciale ale Republicii Moldova. La aceste concursuri au participat peste 400 de sportivi. În acelaşi timp, campionii moldoveni au participat la concursuri internaţionale în Republica Cehă, Bulgaria, Suedia, Ucraina, Lituania şi Estonia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *