Editorial

280 de euro per căciulă de moldovean

După tot dezastrul socio-economic la care am ajuns, guvernarea „proeuropeană” ne-a mai băgat pe gât şi miliardul furat. Sunt sigur că tot noi va trebui să achităm această datorie, pentru că aşa e la moldoveni – săracul trebuie să-l ajute pe cel bogat cu puţinul pe care-l are. Dacă e să împărţim această sumă la numărul de locuitori din Republica Moldova ar ieşi câte aproximativ 280 de euro per căciulă de moldovean. Fiecare moldovean, de la mic la mare, de la sărac la bogat, de la şomer la muncitor, datorează statului câte aproximativ 280 de euro. Asta e consecinţa miliardului furat.

Pentru un bulbuc din Parlament, sau vreun judecător corupt, 280 de euro sunt o nimica toată, o seară într-un restaurant sau club îl costă mai mult. Pentru un învățător – 280 de euro înseamnă salariul pe 2-3 luni, pentru un pensionar înseamnă pensia pe 1 an sau chiar 2. Aşa că nu, fraţilor! Ia mai returnaţi voi datoria. Ia mai tăiaţi din salariile şi premiile judecătorilor care se ocupă cu orice în afară de justiţie; ia mai luaţi de la criminalii cu epoleţi care se plimbă pe merţane şi ghidează crima organizată din ţară; ia mai luaţi de la oligarhii cu 5 maşini şi castele de lux; ia mai scuturaţi-i pe cei implicaţi în furtul miliardului şi aşezaţi-i la răcoare lângă al vostru Vlad Filat.

Miliardul furat trebuie returnat, însă nu e treaba noastră. E treaba voastră, a politicienilor, procurorilor, funcţionarilor, miniştrilor, judecătorilor şi a feciorilor de bani gata. Noi, cei care tot muncim cinstit pentru nişte bănuţi, preferăm să vă scuipăm în faţă. Tot mai mult îmi surâde ideea unei greve fiscale. Să evităm achitarea impozitelor; să învăţăm cum se face evaziunea fiscală (oricare din politicieni ne-ar putea învăţa); să nu cerem niciodată bonul de casă; să nu declarăm sumele mizere pe care ăştia le numesc avere; să cumpărăm cât mai mult de pe stradă, de la vânzătorii ambulanţi; să facem totul ca acest stat să ajungă într-un adevărat colaps. Noi, muritorii de rând, am ajuns deja la colaps. Însă purceii, care se hrănesc din treuca bugetului de stat, o duc bine-mersi. Să nu-i mai finanţăm, să le golim şi lor treuca. Pe noi, săracii, nu ne sperie deloc sărăcia, ne-am obișnuit cu ea. Însă, vă daţi seama, ce coşmaruri îi aşteaptă pe cei obișnuiți cu luxul, cei care sug sume frumuşele din buget şi trăiesc precum aristocraţii. Aşa că, dragi concetăţeni: învăţaţi să luaţi şi să daţi mită, să amăgiţi şi să fraudaţi, să furaţi cât mai mult ca să puteţi împărţi şi cu justiţiarii. Cinstea şi onestitatea nu au loc în această ţară, iar dacă suntem conduşi de nişte hoţi şi criminali, e momentul să ne transformăm şi noi în hoţi şi criminali, ca să le creăm o concurenţă serioasă. Ei au furat de ajuns, acum e timpul nostru. Şi când vom fura şi noi măcar un miliard, atunci poate vom binevoi să întoarcem datoriile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *