Culinar.md

3 conserve gustoase pe care trebuie să le pregăteşti în această toamna

Lămâi murate

Este o delicatesă marocană ce se potriveşte excelent în preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lămâi mari, 7 linguriţe de sare mare, 1 linguriţă praf de chili, o crenguţa de rozmarin şi două frunze de dafin.

Spală lămâile şi crestează-le în ambele capete în formă de cruce. Pune într-un borcan două linguriţe de sare şi câte o linguriţă cu sare în interiorul fiecărei lămâi.

Aşează lămâile în borcan, pune chili, rozmarin şi dafin, apoi completează borcanul cu apă. Astfel de conserve se lasă trei săptămâni într-un loc răcoros, apoi se consumă. Se păstrează bine în frigider.

Roşii uscate în ulei aromat

Sunt o garnitură excelenţă pentru fripturi, pot fi puse în salate sau transformată într-o pastă delicioasă pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de roşii mici, 1 lingură de zahăr, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de măsline. Roşiile se deshidrateza în cuptor: le tăi felii şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu zahăr şi le laşi 2-3 ore la 150 de grade. Din când în când, întoarce-le, că să nu se ardă.

După ce sunt coapte şi răcite, pune feliile de roşii în borcan, alături de cimbru şi toarnă ulei peste ele. Aceste conserve vor stă în frigider 2 săptămâni înainte de a fi consumate şi maximum 2 luni, după ce s-a deschis borcanul.

Prune murate

Sunt foarte gustoase, alături de brânzeturi şi biscuiţi săraţi, dar pot fi servite chiar şi că deşert, lângă îngheţată. Pentru aceste conserve cu prune murate ai nevoie de sare, 4 păstăi cardamom, 8 bucăţi de chimbir, 2 bucăţi anason stelat, 80 ml oţet de vin, 80 ml oţet balsamic, 2 ardei chilli, 250 ml apă, 150 ml zahăr şi 500 grame de prune.

Curată prunele de samburi, înţeapă-le în câteva locuri şi pune-le în borcane. Restul ingredientelor se fierb timp de 15 minute, apoi se toarnă peste prune. Se consumă după două săptămâni şi rezistă la frigider până la 5 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *