Sănătate

3 salate cu care ţii sub control diabetul. Include-le de azi în dieta ta

Persoanele care suferă de diabet trebuie să renunţe la o mulţime de produse alimentare şi să aibă o dietă specială, care să le menţină nivelul glucozei sub control.

Dacă vrei să consumi o mâncare sănătoasă şi delicioasă, îţi propunem trei salate pe care le poţi include chiar de astăzi în alimentaţia ta:

Salată cu spanac şi cu usturoi

Ai nevoie de
– 6 ceşti de frunze de spanac
– 2 căţei de usturoi
– 1/2 lingură de muştar Dijon
– 1 lingură de oţet
– piper negru după gust
– sare după gust
– 1/4 ceaşcă de ceapă roşie, felii
– o lingură de ulei de măsline extravirgin.

Pune toate ingredientele, în afară de ceapă roşie şi de spanac într-un bol mare şi amestecă-le. Adaugă şi spanacul şi ceapă.

Salată de andive şi castravete

Ingrediente:
200 de grame de castraveţi

ulei de măsline
90 de grame de andive
ulei de măsline
10 grame de măsline negre
oţet
sare.

Spală foarte bine andivele şi castraveţii, curată-i de coajă şi taie-i feliuţe. Pune toate ingredientele într-o farfurie şi adaugă sare, ulei şi oţet.

Salată de castraveţi

1 castravete mare sau 2 mai mici
– 1 lingură de ştevie
– 2 linguri de seminţe de susan
– 1/ ceaşcă de oţet de orez
-puţină sare.
Spală bine castraveţii şi taie-i feliuţe subţiri. Adaugă seminţe de susan şi celelalte ingrediente şi amestecă bine.

Regimul pentru diabet trebuie să conţină cât mai multe legume şi fructe proaspete. Evita sau consumă cu moderaţie fructe cu un conţinut mare de fructoza, precum banane, struguri, mango, mandarine. În schimb, poţi include în regimul alimentar pentru diabet fructe precum mere, caise, fructe de pădure, prune, cireşe, pepene roşu.

În regimul pentru diabet, poţi consumă unul sau două ouă maximum pe săptămâna. De asemenea, este recomandat să consumi doar gălbenuşul, deoarece albusul este bogat în proteine.

Pentru a fi eficient, regimul alimentar în diabet trebuie să respecte schemă clasică a meselor zilnice: trei mese principale şi două gustări între ele. Ai grijă să iei ultima masă cu cel puţin 3 ore înainte de somn, astfel încât organismul să aibă timp să proceseze hrană de peste zi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *