Timpul Liber

3 salate de primăvară. Spune bun venit verdeţurilor proaspete

Întâmpina cum se cuvine primăvară şi toate deliciile pe care le aduce sezonul. În pieţe găseşti tot mai multe verdeţuri, aşa că e păcat să nu profiţi de ele. Combină-le în salate care să îţi potolească foamea în orice moment al zilei. Noi venim cu 3 reţete de primăvară delicioase descoperite pe site-ul Bon Appetit.

Salată cu mazăre, ridichii şi feta

Un elogiu adus legumelor proaspete de primăvară, această salată garantează şi vitamine, şi minerale la pachet pentru un prânz gustos.

Ingrediente (4-6 porţii):

2 linguriţe seminţe de chimion
2 linguriţe suc proaspăt de lime
2 linguriţe miere
60ml ulei de măsline
3 linguri mărar proaspăt, tocat
450g boabe mazăre verde (proaspătă sau congelată) fiartă şi scursă
1 legătură ridichii, feliate
150g feta mărunţită
sare şi piper
Prăjeşte seminţele de chimion timp de 2 minute într-o tigaie încinsă şi apoi macină-le fin. Amestecă-le cu sucul de lime, uleiul şi mierea, adaugă mărarul, sare şi piper. Lasă dressingul la frigider până când pregăteşti legumele.

Fierbe mazărea în apă cu sare (5 minute dacă este proaspătă sau 2 minute dacă este congelată). Clăteşte sub un jet de apă rece şi scurge bine.

Amestecă mazărea cu ridichiile feliate şi feta într-un bol. Adaugă dressingul şi condimentează cu sare şi piper după gust.

Salată cu fasole boabe, ton şi radicchio

O salată colorată, perfectă pentru prânzul de weekend sau cină din timpul săptămânii.

Ingrediente (4-6 porţii):

Pentru vinegretă:

1 legătură mică pătrunjel, tocat mărunt
120ml ulei de măsline
3 linguri suc proaspăt de lămâie
½ lingură oţet de vin
1 căţel usturoi zdrobit
sare şi piper
Pentru salată:

1 bucată radicchio (medie)
600g fasole boabe albă din conservă, scursă şi clătită
2 tulpini de ţelină tăiate fâşii
1 conservă ton
sare şi piper
frunze de pătrunjel pentru decor
Amestecă toate ingredinentele pentru vinegretă într-un robot de bucătărie până când se omogenizează şi condimentează cu sare şi piper.

Rupe frunzele de radicchio în bucăţi mari, pune-le într-un bol cu fasolea boabe şi ţelină şi amestecă-le cu vinegretă. Mai adaugă sare şi piper dacă e nevoie.

Adaugă deasupra bucăţi de ton şi decoreza cu frunze de pătrunjel.

Salată cu bucatale de pui, ridichii şi castraveţi

Un amestec de texturi şi culoare, îmbrăcate într-un dressing aromat cu trahon.

Ingrediente (4-6 porţii):

1 legătură tarhon tocat mărunt
1 legătură pătrunjel tocat mărunt
4 linguri seminţe de pin
5 linguri suc proaspăt de lămâie
2 linguri şalote tocate mărunt
6-8 linguri ulei de măsline
2 piepti de pui la grătar
300-400g amestec frunze spanac, valeriana, salată verde
1 legătură ridichii
1 castravete mare feliat subţire
Mărunţeşte tarhonul, pătrunjelul, 2 linguri de seminţe de pin, 1 lingură suc de lămâie şi salotele într-un robot de bucătărie până când devin o pastă. Adaugă treptat 3 linguri de ulei de măsline. Condimentează cu sare şi piper şi mai adaugă ulei cât să obţii un sos asemănător cu sosul Pesto.

Opreşte 2 linguri din tarhonul tocat şi amestecă-le cu 4 linguri de suc de lămâie, 3 linguri de ulei, sare şi piper pentru a pregăti un dressing.

Amestecă într-un bol verdeţurile, feliile de ridichii şi castravete cu dressingul pregătit şi condimentează cu sare şi piper.

Împarte salată în 4-6 farfurii, pune deasupra cubuleţe/ fâşii subţiri de carne de pui la grătar şi presară sosul cu trahon şi 2 linguri de seminţe de pin. Serveşte cu pâine prăjită.

Sursă reţete şi foto: Bon Appetit
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *