Actualitate

40 de şcoli vor primi câte un laptop şi o tablă interactivă

Cele 40 de şcoli beneficiare vor primi câte un laptop şi o tablă interactivă. Iar cinci instituţii de formare continuă vor beneficia de câte o tablă interactivă şi 21 de laptopuri.

Valoarea totală a proiectului implementat cu sprijinul Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională se ridică la 200 mii de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, în anul curent, în cadrul proiectului „Conectează-te!”, 10 școli au fost dotate cu 500 de laptopuri. Totodată, în cadrul Proiectului de Reformare a Educației în Republica Moldova, desfășurat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, au fost create în 29 de instituții de învățământ clase multimedia, echipate cu tablete și table interactive.

Iar din 2015, instituțiile de învățământ implicate în proiectul „Conectează-te!” vor demara utilizarea softului de administrare școlară „eȘcoala”, ce va permite părinților vizualizarea în regim online a notelor elevului și comunicarea cu profesorii.

Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, ministerul de resort va depune în continuare eforturile necesare pentru ca tehnologiile informaționale să ajungă în fiecare școală din Moldova.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *