Eveniment

415 ani de neuitare! 415 ani de la Prima Unire a românilor. La mulţi ani români! Îţi mulţumim Maria Ta!

În timpul domniei lui Mihai Viteazul la 27 mai 1600, s-a realizat pentru prima dată unirea politică a celor trei ţări româneşti cu un singur conducător. În punctul cel mai înalt al destinului sau Mihai Viteazul se intitula într-un hristov emis la 27 mai „Domn al Ţării Româneşti, Ardealului şi Moldovei” şi isii confecţiona bine cunoscută pecete pe care figurează cele 3 ţări române surori.

Fiind simultan domnitor în Ţară Românească (1593 – 1601), Transilvania (1599 – 1600) şi Moldova (1600), Mihai Viteazul a realizat pentru prima dată unirea unui teritoriu apropiat că întindere de cel al României de astăzi, fiind perceput de mulţi români că unul dintre cei mai importanţi eroi naţionali.

Din acest motiv, el este considerat de istoriografia românească primul unificator al poporului român şi erou naţional.

Faptele marelui domnitor s-au impus că simbol al luptei pentru unitate şi au exprimat o aspiraţie fundamentală a poporului român.

Faptele sale trebuiesc continuate, iar visul sau trebuie întregit prin readucerea Basarabiei acasă.

Poate că a venit vremea că Biserica Ortodoxă Română să mai ridice un sfânt din rândul domnilor români, alături de Ştefan cel Mare şi Sfânt! Mihai Viteazul merită cu prisosinţă să fie numit: Mihai Viteazul şi Sfânt!

Mulţumim Mariei Sale Mihai Vodă cel Viteaz!

sursa: rumaniamilitary.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *