Astăzi 25 Noiembrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:52
Abonamente

Sănătate 20 Martie 2017, ora 11:42

5 motive pentru care e bine să zâmbești

Marime Font

Numeroase studii dezvăluie beneficiile neașteptate ale zâmbetului asupra organismului așa că, data viitoare cand simți nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ține în frâu sentimentele. 

Combate depresia
Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicație, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acționează instinctiv și împrumută aceeași stare. Fericirea poate fi indusă atunci ești înconjurat de optimism.

Reduce stresul
Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toți i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătății inimii și de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbești, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.Îmbunătățește starea de spirit
Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îți oferă și o stare generală de bine și de liniște. Atunci când simți că ești cu moralul la pământ, zâmbește. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forțat, vei observa că te vei simți treptat mult mai bine. Specialiștii susțin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Accelerează sistemul imunitar

Atunci când zâmbești, organismul se relaxează, ceea ce permite sistemului imunitar să reacționeze mult mai repede și mai eficient pentru a ne apăra de boli.

Crește speranța de viață
Beneficiile zâmbetului îți oferă mai mult decat o apariție senină, care te va face să arăți bine în exterior. Oamenii care zâmbesc mult, trăiesc mai mult. Conform studiilor, o atitudine pozitivă îți va crește media de viață cu aproximativ 7 ani.

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md