Internațional

7.000 de persoane au fost evacuate în Canada din cauza incendiilor de pădure

Incendiile s-au înmulţit în cursul weekendului, declanşate uneori din cauza trăsnetelor căzute pe iarba uscată sau care au lovit pomii uscaţi şi care au fost înteţite de vînturile puternice.

Peste 1.600 de pompieri ajutaţi de avioane care au aruncat apă şi elicoptere au încercat marţi să stăvilească 70 de focare diferite în Alberta, dintre care 55 ar fi fost declanşate de trăsnete. Ajutaţi deja de pompierii din Ontario şi Québec, guvernul local preconizează să ceară ajutor SUA şi Mexicului pentru a încerca să stăvilească aceste focare dintre care unele au fost scăpate de sub control şi care se află la o distanţă de mai puţin de 20 de kilometri de exploatări petroliere sau de case, a explicat Oneil Carlier, ministru al provinciei.

Luni, companiile petroliere Canadian Natural Resources şi Cenovus şi-au închis exploatările de şisturi bituminoase din regiunea Cold Lake. Cele două companii şi-au evacuat de asemenea personalul, în principal pe cale aeriană.

Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate din regiunea Wabasca, la 300 km distanţă de Edmonton, şi plasate în centre de adăpost.

sursa: m-securitynews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *