Bună Dimineața

7 motive de ce ar trebui să rămânem în Moldova

Internet rapid. Dacă se poate mândri totuși cu ceva această palmă de pământ, atunci cu viteza și calitatea internetului pe care îl are. Țări mult mai dezvoltate nici n-au visat să aibă o asemenea rețea. În Chișinău este net gratuit practic peste tot, mai mult chiar, acum e dificil să găsești un sat fără internet. Pentru cei care preferă să petreacă mult timp online, Moldova este locul perfect.

Fără terorism și calamități naturale. Țara noastră este neînsemnată pentru marele forțe politice din lume, iar probabilitatea ca aici să aibă loc un atentat terorist este foarte mică. Văzând sărăcia în care trăim, oricărui kamikaze i s-ar face milă de acest popor. Totodată, datorită amplasării geografice, R. Moldova nu riscă să fie devastată de tsunami, erupții vulcanice sau cutremure puternice.

Studii superioare accesibile. La noi nu prea se trag străinii, dar puținii care totuși vin, o fac doar pentru că studiile superioare în universități sunt mult mai ieftine decât în majoritatea statelor europene. Apropo, în unele instituții chiar se face și carte.

Lipsa unui flux mare de imigranți. Acum, când peste tot se discută despre invazia imigranților, noi putem sta liniștiți pentru că ei tind să ajungă în țări bogate și prospere, iar țara noastră e foarte departe de aceste calificative. Prin urmare nu va veni nimeni să ne fure locurile de muncă.

Transportul public – unul dintre cele mai ieftine din lume.
Se pare că doar la noi în capitală poți urca în microbuz practic cum ieși din bloc și ești dus până în prag la serviciu, cu doar 3 lei.

Poți să te exprimi liber. Cât de mult s-ar vorbi despre cenzura jurnaliștilor, aici cei care sunt onești și profesioniști pot spune liber tot ce cred și nimeni nu va putea să le închidă gura sau să-i bage după gratii, pentru că au făcut anumite descoperiri.

Și cei compromiși au șanse să ajungă la putere. În statele normale persoanele corupte, certate cu legea sau compromise, nu ajung primari în orașe importante, deputați sau premieri. La noi însă, acesta chiar constituie un avantaj, cu cât mai compromis ești, cu atât mai multe șanse ai să fii „ales” de popor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *