Culinar.md

7 reţete cu vinete pe care nu ţi le-a spus nimeni

7 reţete cu vinete pe care nu ţi le-a spus nimeni:

1. SUPĂ CREMA DE VINETE

Această se prepară că orice supă normală. Vinetele se trec prin răzătoare înainte de a le introduce în supă. Ai nevoie doar de 3 vinete mari, sucul de la o lămâie, legume cât mai proaspete, apă şi 150 mililitri de crema de lapte sau iaurt natural.

2. SANDWICH DE VINETE

Ai nevoie de pâine pentru sandwich, vinete fierte, brânză şi sosuri preferate. Se trece în sandwich maker şi e gata în doar 5 minute.

3. CROCHETE CU VINETE ŞI MOZZARELLA

Crochetele se fac din vinete pisate bine de tot (mai întâi fierte, apoi făcute piure). În interiorul crochetelor pune o felie de brânză sau caşcaval pentru un gust delicios. Se pun la prăjit că orice crochete normale (date cu făină, ou şi pesmet).

4. VINETE UMPLUTE LA CUPTOR

Scoate compoziţia dintr-o bucată din această legumă şi păstreaz-o pentru reţeta de maioneză. Acum, poţi folosi coajă că depozitar pentru o umplutură de carne, orez şi legume delicioase pe care să o bagi apoi la cuptor, întocmai cum procedezi cu ardeii umpluţi puşi la fiert.

5. OMLETĂ CU VINETE

Fierbe legumă şi apoi tăi-o bucăţele cât mai mici pe care să le introduci în omletă ta. N-ai mâncat în viaţă ta nişte ouă atât de delicioase!

6. VINETE PANE CU CURRY ŞI PUI

Cu siguranţă ai auzit de vinetele pane, dar niciodată nu le-ai mâncat cu curry şi piept de pui. Încearcă această combinaţie şi-ţi vei linge degetele!

7. DULCEAŢA DE VINETE

Ai nevoie de 1 kilogram de vinete, 800 grame de zahăr, 500 grame de miere, 150 grame miez de nuca, zeamă de la o lămâie, 1 baton de vanilie, o linguriţă de piper măcinat şi o jumătate de linguriţă de ghimbir pudra. Faceţi separat un sirop din apă, zahăr, zeamă de lămâie şi vanilia pe care o aveţi.

Între timp fierbeţi vinetele şi apoi faceţi-le sub formă de piure. Amestecaţi vinetele cu siropul creat. Adăugaţi nuca măcinată şi lăsaţi vinetele cu nuca în sirop timp de două zile. A treia zi, puneţi vinetele cu sirop la foc mic timp de 20 de minute, iar apoi lăsaţi-le la răcorit puţin. Ultimul pas este simplu: adăugaţi mierea şi puneţi dulceaţă în borcane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *