Timpul Liber

86% din speciile existente pe Pământ sunt NEDESCOPERITE

Grupul de biologi marini condus de Camilo Mora şi Boris Worm de la Census of Marine Life (Recensământul vieţii marine) au estimat că pe Pământ trăiesc 8,7 milioane de specii de organisme vii, din care 6,5 milioane pe uscat şi 2,2 milioane, în mediul acvatic.  

Din cele 8,7 milioane de specii animale sau vegetale, numai 1,23 (adică 14,1% din total) au fost descoperite, descrise şi catalogate până în prezent, precizează autorii studiului apărut în revista americană PLoS Biology.

Estimarea, realizată pe baza analizelor efectuate cu ajutorul ultimelor tehnici taxonomice, permite restrângerea semnificativă a cifrelor avansate înainte, care mergeau de la trei la o sută de milioane de specii vii.

‘Problema a frământat de-a lungul secolelor mulţi oameni de ştiinţă şi rezultatul nostru, asociat cu alte cercetări asupra răspândirii şi numărului speciilor, este deosebit de important deoarece activităţile umane şi impactul lor accelerează rata extincţiei’, spune Camilo Mora, principalul autor al studiului.

După cotidianul.ro

 
  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *