Ultima oră

A fost lansat un proiect cultural în premieră în R. Moldova

La eveniment au participat personalități notorii din cultură, știință și politică.

În cadrul lansării proiectului a fost prezentată macheta Complexului etno-cultural VATRA, spațiu rustic aflat la 30 km de Chișinău, în apropierea Codrilor ,chiar lângă mănăstirea Căpriana și are o suprafață de 10 hectare. E un platou unic în spațiul sud-est european. Scopul proiectului îl constituie organizarea unor evenimente cultural-artistice inedite, în premieră absolută pentru R. Moldova care vor promova imaginea țării pe plan internațional, prin intermediul valorilor, tradițiilor autohtone și a managementului cultural.

Proiectul a fost înalt apreciat de mai mulți vorbitori printre care compozitorul Eugen Doga, președintele Academiei Gheorghe Duca, președintele ICR Valeriu Matei, vicepreședintele parlamentului Liliana Palihovici ș.a.

Proiectul are ca parteneri și susținători importante organizații naționale și internaționale.

Primul eveniment organizat de Centrul etno-cultural VATRA va fi Festivalul Medieval care se va desfășura pe 31 mai – 1 iunie, dedicat Zile internaționale a Copiilor și cuprinde teatralizări de lupte, concursuri tematice medievale, defilări de ordine cavalerești, dansuri medievale, lecții de mânuire a sabiei, spectacole de teatru în aer liber.

Anul acesta vor fi organizate cinci festivaluri.

Sursa: TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *