CSI / Rusia

A început procesul aviatoarei militare ucrainene, acuzată că ar fi ‘coautoarea unui omor premeditat’

‘Audierea a fost deschisă la 11:00 (08:00GMT) așa cum era prevăzut’, a declarat pentru AFP Tatiana Deva, o purtătoare de cuvânt a tribunalului din orașul rusesc Donețk, la aproximativ 200 km distanță de omonimul său ucrainean, devenit bastion al rebelilor separatiști proruși și capitală a autoproclamatei ‘republici populare Donețk’.

Considerată inițial ‘complice’ la uciderea celor doi jurnaliști ruși, victime ale unui tir de mortier în Donbas în iunie 2014, Nadia Savcenko (34 de ani) este acuzată în final că ar fi ‘coautoarea unui omor premeditat’ pentru că ar fi ajutat la corectarea tirurilor forțelor ucrainene.

Femeia, pilot de elicopter, care riscă până la 25 de ani de închisoare, respinge toate acuzațiile formulate împotriva ei. ‘Acesta nu va fi un proces. Acesta va fi un spectacol de propagandă ca de obicei’, a declarat pentru AFP unul dintre avocații ei, Mark Feighin.

Acest nou proces împotriva unui cetățean ucrainean, după deschiderea săptămâna trecută a celui împotriva cineastului Oleg Sențov pentru ‘terorism’, riscă să agraveze și mai mult relațiile deja extrem de tensionate dintre Kiev și Moscova, pe fondul conflictului armat între separatiștii proruși și forțele ucrainene în estul Ucrainei.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *