Cultură

A murit Gabriel Garcia Marquez, unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii spaniole

"Un veac de singurătate și tristețe pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile", a anunțat Santos pe contul său de Twitter, citat de AFP.

Cu doar câteva minute înainte, jurnalistul canalului mexican Televisa, Joaquin Lopez-Doriga, a anunțat — de asemenea pe Twitter — că scriitorul în vârstă de 87 de ani "a decedat" la domiciliul său din capitala mexicană. Alături de el s-au aflat soția și cei doi fii ai săi.

În ultimele zile, el se afla potrivit familiei într-o stare de sănătate "foarte fragilă". La 8 aprilie, a fost externat dintr-un spital din capitala mexicană după ce a fost supus opt zile unui tratament pentru pneumonie.

Instalat în Mexic din 1961, cu perioade alternative când a locuit la Cartagena /Columbia/, Barcelona /Spania/ și Havana, Garcia Marquez trăia de mai mulți ani retras din viața publică și în rarele sale apariții nu a făcut nicio declarație pentru presă.

Columbianul este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii spaniole. Lucrarea care i-a adus faima și este considerată capodopera sa este "Un veac de singurătate", roman publicat în 1967.

sursa: agrepres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *