Actualitate

Accesul spre Cetatea Poenari, cunoscută şi ca Cetatea lui Vlad Tepeş, restricţionat de teama urşilor. “S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că turiştii le dau de mâncare animalelor”

După ce mai mulţi turişti care au ajuns în localitatea Arefu, din nordul judeţului Argeş, au spus că s-au întâlnit cu urşi în zone în care până acum aceştia nu coborau, accesul spre Cetatea Poenari, aflată în vârful muntelui, pentru care e nevoie să fie urcate 3.480 de trepte, a fost restricţionat.

Turiştii care au venit în weekend în mod special pentru a urca la cetate au găsit la baza scărilor un anunţ conform căruia drumul este închis din cauza unor calamităţi naturale.

Autorităţile confirmă prezenţa urşilor şi spun că acesta este motivul pentru care au restricţionat temporar accesul spre Cetatea lui Vlad Ţepeş.

"Oamenii sunt pe primul plan, securitatea şi integritatea acestora ne preocupă. Jandarmeria şi Direcţia silvică ne-au semnalat că există un pericol în zonă şi se ocupă de monitorizare, iar până vom primi răspunsul că pericolul a fost îndepărtat accesul rămâne restricţionat", a declarat duminică, managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

Cătălina Turcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a declarat, la rândul său, că s-a ajuns la această situaţie pentru că oamenii au hrănit urşii.

"S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că turiştii le dau de mâncare animalelor, iar pe această cale aş dori să fac un apel către ei să nu mai procedeze aşa. Să conştientizeze faptul că urşii reprezintă un pericol", a declarat Turcea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.

Autorităţile din Argeş vor lua în discuţie în săptămâna viitoare care va fi modalitatea de acţiune în acest caz în aşa fel încât drumul spre cetate să fie redeschis.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *