Actualitate

Acordul de liber schimb Asia-Pacific, urmează a fi revitalizat deja fără implicarea SUA

Guvernul canadian a acceptat "un cadru pentru un nou parteneriat trans-Pacific complet și progresist", a transmis ministrul canadian al comerțului, François-Philippe Champagne, pe Twitter.

Un eventual acord ar urma să includă 11 țări, iar negocierile s-au intensificat la summitul APEC, organizat în Vietnam. Sunt însă multe alte aspecte ce-și caută rezolvarea, a mai transmis guvernul canadian.

Statele Unite s-au retras din proiectul care ar fi urmat să țină piept puternicei Chine la începutul anului, în condițiile în care administrația Trump consideră că acordul ar putea în pericol sute de mii de locuri de muncă.

Donald Trump rămâne ferm pe poziții: de acum, Statele Unite și China vor concura de pe picior de egalitate, cu corectitudine, a spus liderul de la Casa Albă, prezent la summitul APEC.

Pe de altă parte, Donald Trump, a denunţat, practici incorecte în comerţul internaţional, subliniind că Washingtonul nu va mai permite nimănui să profite de pe urma Statelor Unite, o posibilă referire la China, după cum comentează presa internațională. "Nu vom mai participa la acorduri în care să fim legaţi la mâini, în care să cedăm suvernitatea ", a afirmat președintele american.

Sursa: Stirinonstop.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *