Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2017
Abonamente

Bună Dimineața 16 Iunie 2017, ora 07:00    Din editia print

Marime Font

Acum ori niciodată!

Materialul de vinerea trecută la „Bună dimineața” despre protestul împotriva schimbării sistemului electoral a provocat numeroase comentarii și nemulțumiri nefondate. Am primit diverse calificative amuzante, acuzații și mesaje urâte, dar nu asta m-a deranjat. Cel mai mult m-au marcat comentariile referitor la unioniști și Unire, patriotism și valori. Totuși, nu țin neapărat să dau lecții de moralitate, pentru că nu sunt în măsură să o fac, dar am o singură întrebare. Retorică.

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Să cânți la Comrat de ziua Federației Ruse și să te declari proeuropean, activist civic, reprezentant al societății civile, asta înseamnă să fii patriot?! Despre cine e vorba, aproape că nu contează, ci fenomenul în sine e revoltător.
...
Revenim la lucrurile care contează.
Marea mobilizare unionistă a început. Urmează o vară de foc, când toți, cei care luptă în numele idealului tuturor românilor, adică Unirea, vor face pași concreți pentru realizarea acestui deziderat:
- Vor merge în campanii de informare prin satele Republicii Moldova în perioada 1 iulie - 15 august 2017.
- Vor desfășura acte de caritate care sprijină oameni aflați în dificultate sau de care statul a uitat.
- Vor continua Proiectul „Cunoaște-ți Țara” din 15 iunie până-n 15 septembrie 2017, timp în care vor organiza excursii de cunoaștere a României.
- Vor dezvolta proiectul UNIREA TV prin informarea corectă și echidistantă, dar și aducerea mesajului unionist în casele oamenilor.
Revenim la comentarii. Ele sunt bune atunci când ajută, dar nu cu orice ocazie, în orice situație sau în necunoaștere de cauză.
Proeuropenii, activiștii civici, reprezentanții societății civile și toți cetățenii acestui stat care simt românește și cred că singura cale a R. Moldova este cea alături de România, sunt așteptați alături de unioniști. Acum ori niciodată este momentul ca binele să învingă atât răul cel mic, cât și răul cel mare. Diferența dintre ele nu este aproape invizibilă?

P.S. Aflați cum vă puteți implica în activitățile unioniste din această vară, dar și cum puteți contribui pe: tinerii.md sau odip.md. Telefon de contact – 067693338 sau 068 22 44 22.

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul