Actualitate

Ajutorul social va fi acordat în baza unor reguli noi

Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, obiectivul modificărilor propuse ţin de eficientizarea mecanismului de implementare a
Programului de ajutor social şi susţinerii familiilor aflate în dificultate.

”Este necesar să susţinem familiile defavorizate şi să motivăm membrii acestora să nu părăsească locul de muncă în favoarea ajutorului social. Propunem majorarea ignorării din salariu de la 120 lei la 200 de lei pentru fiecare membru salariat al familiei. Mai optăm pentru ignorarea indemnizaţiilor pentru îngrijirea/creşterea copiilor pînă la 1,5 ani/3 ani. Pentru susţinerea pensionarilor, propunem ignorarea ajutorului financiar acordat în calcularea venitului”, a declarat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

De asemenea, va fi modificată şi lista indicatorilor de evaluare a bunăstării. Astfel din această listă au fost excluse televizorul color, frigiderul, aspiratorul şi maşina de spălat. ”Această modificare va permite intrarea în sistem a mai multor familii social vulnerabile”, a subliniat Valentina Buliga.

Implementarea propunerilor înaintate se încadrează în limita plafonului stabilit în bugetul de stat şi pentru anii 2014 şi 2015 nu vor fi necesare mijloace financiare suplimentare.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *