Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 4 Februarie 2016, ora 12:42

Șalaru: Unirea este un deziderat naţional al tuturor românilor şi ea trebuie să se realizeze

Marime Font

”Din ce în ce mai mulţi analişti, politicieni sau lideri din societatea civilă se unesc pentru a ne convinge că dezunirea Basarabiei cu România este cea mai bună soluţie, pentru că altfel, fie vor intra ruşii peste noi (ei încă nu au plecat), fie ungurii vor rupe Transilvania, fie vine apocalipsa”, scrie ministrul Apărării, Anatol Șalaru pe pagina sa de Facebook.

”Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, Iulian Fota, vorbeşte de intermarium (teritoriul cuprins între Marea Baltică şi Marea Neagră), uitând că la momentul când s-a lansat acest concept, în perioada interbelică, Basarabia era în componentă României Mari. Domnul Armand Gosu încearcă să ne convingă că actualul guvern de la Bucureşti lucrează pentru Plahotniuc. Poate ”prietenii” domniei sale din tinereţe, de când învaţă la Moscova, l-au convins că dumnealui ştie mai bine ceea ce 28 de ţări UE plus SUA ştiu : alegerile anticipate ar fi un dezastru pentru Republica Moldova, deoarece ar aruncă-o în braţele Rusiei pentru cel puţin 20 de ani. Acest lucru ar crea un dezechilibru strategic cu repercursiuni nefaste atât asupra Ucrainei cât şi a frontierei UE şi NATO, oferind Rusiei noi arme de a juca în ecuaţia de forţe la Marea Neagră. Cum ar arată GOTR pe Prut? Asta în timp ce România şi NATO încearcă să refacă echilibru militar în regiunea Marii Negre.

Unirea este un deziderat naţional al tuturor românilor şi ea trebuie să se realizeze. Niciodată PL nu a abandonat acest obiectiv, care, deşi nu este înscris în statut el este înscris în sufletul fiecărui membru şi simpatizant al PL. A fi român în Basarabia înseamnă a fi unionist. Nu poţi fi că popa Burducea (sau ca Năstase&CO) şi cu steaua şi cu crucea!Le transmit prietenilor mei că personaje precum Fota, Gosu, Năstase, Sandu, Dodon etc...fac parte dintr-o categorie specială, a laşilor cărora le este frică şi ruşine să fie români. Nouă nu ne este nici ruşine că suntem români şi nici frică! Pentru noi lupta continuă!!”, scrie acesta pe Facebook.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md