Ultima oră

Alexandru Tănase: Justiţia noastră este aşa cum şi-o doreşte clasa politică

Tănase susţine că nimic nu se va schimba în sistemul de drept atât cât la guvernare se află actuala clasă politică. „Avem o justiţie aşa cum o vrea clasa politică. Partidele de la guvernare nu doresc cu adevărat reforma în justiţie, lor le convine actuala stare de lucruri. Este aberant să luptăm cu corupţia din justiţie, dacă nu vom eradica mai întâi corupţia din domeniul politic”, a declarat Tănase.

Preşedintele Curţii Constituţionale a declarat în cadrul emisiunii că există o coaliţie majoritară de guvernare formată din trei partide: PLDM, PDM şi PCRM. „Faptul că ei nu vor să recunoască faptul că şi comuniştii se află la guvernare este identic cum ai spune că plouă atunci când e soare. Există o majoritate parlamentară care a votat Guvernul şi această majoritate funcţionează”, a spus magistratul.

Întrebat despre o posibilă modificare a Constituţiei pentru a asigura alegerea şefului statului, Alexandru Tănase a dat asigurări că nu este nevoie şi nu va fi nicio criză politică. „Preşedintele a fost ales atunci când politicienii au decis asta. Aşa-zisa criză politică legată de nealegerea şefului statului nu a fost altceva decât un joc din culise, a fost o parte a jocului. Cred că peste un an şeful statului va fi ales cu voturile celor trei partide din coaliţie, care vor avea cele 61 de mandate necesare. Nu este exclus că ei deja cunosc cine va fi preşedintele ţării”, a răspuns preşedintele CC.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *