Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 07:00

Alimente pe care le poţi consumă pentru a reduce colesterolul

Marime Font

Dacă ai colesterolul mărit, atunci ai putea consumă anumite alimente ce te vor ajută să scapi de această problema. De asemenea, este necesar să urmezi şi sfaturile medicului. Însă, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată îţi poate veni în ajutor.

Ce să mănânci pentru a reduce colesterolul
Ovăz. Poţi consumă ovăz la micul dejun, de exemplu. Specialiştii spun că în 6 săptămâni colesterolul se va micşora cu 5.3 %.

Vin roşu. Consumat cu moderaţie, vinul roşu te poate ajută să reduci colesterolul. Un stiudiu făcut în Spania a demonstrat că persoanele care aveau probleme cu colesterolul mărit au observat o îmbunătăţire după ce au băut vin roşu. Nivelul acestuia a scăzut cu până la 9 %.Peste. Acizii graşi din peste aduc numeroase beneficii. Unul dintre ele este acela că reduc valorile colesterolului. Dacă vei înlocui grăsimile săturate cu Omega 3 care se găsesc în peste (somon, sardine, hering), atunci nivelul colesterolului bun va creşte cu până la 4 %.

Nuci. Potrivit unui studiu, oamenii care au mâncat nuci 6 zile pe săptămâna, timp de o luna, au redus valorile colesterolului cu aproximativ 5.4 %. Atunci când consumi nuci nu uită că acestea au un aport caloric mare, aşa că porţiile trebuie să fie unele mici.

Ceai. Studiile au arătat că ceaiul verde reduce lipidele din sânge cu aproape 10 % în numai 3 săptămâni.

Usturoi. Dacă vei mânca usturoi în fiecare zi, atunci nivelul colesterolului tău va fi în scădere. De asemenea, acest aliment îţi reglează tensiunea arterială şi scade riscul de apariţie a infecţiilor.

Spanac. Conţine luteină, care are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Printre altele, reduce valorile colesterolului.

Ulei de măsline. Conţine acizi graşi monosaturati care, printre altele, scad nivelul colesterolului. Poţi pune ulei de măsline în salate, de exemplu, sau în diverse mâncăruri pe care le găteşti.

Avocado. Te ajută, de asemenea, în lupta cu colesterolul mărit. Ai grijă, însă, să îl consumi cu moderaţie, deoarece are un aport caloric mai mare.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md