Sănătate

Alimentele care îmbunătăţesc memoria

Memoria este definită că fiind capacitatea creierului de a reţine şi de a-şi aminti diferite informaţii, experienţe, proceduri, abilităţi şi obiceiuri. Există factori care influenţează activitatea normală a creierului, declanşând diferite probleme de memorie de la senilitate, la demenţă sau Alzheimer. Memoria este un proces complex, care comportă trei faze: învăţarea, stocarea informaţiei, apoi, restituirea (evocarea şi recunoaşterea).

Alimentele care îmbunătăţesc memoria

Când omul îmbătrâneşte, abilitatea să de a-şi aminti lucruri în mod natural scade. Există şi alţi factori care afectează sănătatea memoriei, printre care: oboseală, depresia şi dietă.

Câteva alimente reuşesc să îţi stimuleze memoria şi să mărească performanţă creierului, iar consumate în mod regulat, poţi să îţi aduci aminte de lucruri pe care le-ai uitat.

Iată care sunt alimentele care îmbunătăţesc memoria
Cel mai puternic remediu natural pentru a-ţi stimula memoria este rozmarinul. Acesta măreşte performanţele creierului şi trebuie inclus în alimentaţie. De asemenea şi aromaterapia este utilă. Pune plante de rozmarin în camera şi foloseşte des ulei esenţial pentru masaj.

Un alt aliment care nu trebuie să lipsească de pe masă îl reprezintă ouăle întregi. Gălbenuşul conţine colină, cunoscută că fiind benefică pentru sănătatea creierului.

Este sezonul ei şi o poţi consumă în nenumărate forme. Consumă sfeclă roşie pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin din corp şi sin creier.

La fel că sfeclă roşie, şi avocado creşte fluxul sanguin de la nivelul creierului, aşa că este bine să îl pui în salate sau în sosuri.

Peştele gras, precum sardinele, somonul sau codul sunt esenţiali pentru bună funcţionare a creierului şi pentru imbuntatirea memoriei.

Roşiile – conţin licopen, care protejează celulele creierului şi lupta împotriva radicalilor liberi.
Ceaiul verde – este perfect pentru a fi consumat zilnic.

Ciocolată neagră – deşi dăunează siluetei, te ajută să ai o „minte brici”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *