Sănătate

Alimentele lunii august pe care e bine să le consumi


1. Pepene galben

De ce ne place: o porție conține numai 46 de calorii, plus necesarul de vitamine A și C pentru o zi întreagă. De asemenea, este o sursă foarte bună de potasiu și este plin de apă.
Cum să-l savurăm: Poate fi consumat crud sau într-o salată de fructe cu puțină brânză feta sau mentă.

2. Zucchini

De ce ne place: Acest aliment este sărac în calorii și bogat în fibre, vitamine A, C, K și potasiu. Este un produs care adaugă cantitate și substanță dietei tale fără prea multe calorii.
Cum să-l savurăm: O legumă cu adevărat versatilă, zucchini este gustos atât fript pe grătar, crud cât și fiert. L-ai putea folosi în clătite americane, ca chips-uri sau în lasagna făcută în casă. Poate fi chiar prăjit – este mult mai sănătos decât cartofii prăjiți.

3. Vinete

De ce ne plac: Sunt o sursă excelentă de vitamine B6 și K și conțin și o mulțime de fibre. Aceste legume au în compoziția lor foarte mulți antioxidanți ceea ce înseamnă că sunt benefice pentru sănătatea corpului în general și a inimii și memoriei în special.
Cum să le savurăm: Încearcă să le sotezi, pe grătar sau înăbușite în puțin ulei. Totodată, vinetele pot fi consumate și sub forma unei salate gustoase.

4. Mure

De ce ne plac: Fructele de pădure în general sunt pline de fibre și antioxidanți și conțin foarte puține calorii. S-a demonstrat că un consum de mure încetinește declinul cognitiv, protejează inima și scade tensiunea arterială. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu și vitamine E, C, K, magneziu și fibre.
Cum să le savurăm: Într-un pahar cu gheață sau sifon sau adaugă-le într-o salată. Totodată, murele pot fi excelente și în prăjituri, coapte la cuptor – atenție totuși să nu consumi prea multe dulciuri.

5. Dovlecei galbeni

De ce ne plac: Înrudiți cu zucchini, aceste alimente sunt bogate în fibre, vitamine C și K și potasiu cu foarte puține calorii.
Cum să îi savurăm: Îi poți consuma fripți pe grătar, sub formă de supă sau chiar ca topping pentru pizza. De altfel grătarul este un mijloc excelent pentru a prepara toate legumele, alături de puțină carne.

sfatulparintilor.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *