Politică

Ambasadorul Slovaciei în R. Moldova despre posibilităţile acordurilor de asociere: Trebuie să faceţi REFORME, chiar cu preţul unor jertfe

Șeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, avertizează că prevederile acordurilor vor rămâne nerealizate, dacă Guvernul de la Chişinău nu va face ordine pe plan intern. "Noi vrem să vedem cum ţara voastră se dezvoltă. Acordul de asociere oferă aceste posibilităţi. Acest acord conţine mai multe prevederi care vor ajuta Republica Moldova să devină concurentă pe piaţă. Astfel, preţurile vor scădea, produsele şi serviciile vor fi accesibile. De aceea, trebuie să vă concentraţi pe acordul existent. Totodată, să ţineţi cont că este necesar de a vă soluţiona problemele din justiţie, să eradicaţi corupţia, dacă doriţi ca Acordul de asociere să vă aducă beneficii", a punctat diplomatul.

Ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Robert Kirnag, a oferit drept exemplu experienţa prin care a trecut ţara sa. "Slovacia a avut nevoie de reforme, care au fost foarte dureroase. Dar am mers înainte şi am reuşit să ridicăm economia ţării. Au fost şi din acei care au suportat pierderi pentru că nu au reuşit la timp să se acomodeze noilor condiţii. Nu este exclus că la fel se va întâmpla şi la voi şi trebuie să înţelegeţi că reformele cer şi jertfe. Dar a fost o investiţie bună, oamenii au avut rezultatele pe care le-au aşteptat. Ca să aveţi şi voi rezultate, trebuie să faceţi reforme, chiar cu preţul unor jertfe", a declarat Kirnag.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *