Actualitate

Analiză: str. Alecu Russo cu probleme la un an de la reparaţia capitală

Iurie Morcotîlo, cercetător economic în cadrul Expert-Grup, a comunicat, la o conferinţă de presă, că achiziţia publică privind reparaţia drumului, organizată în 2012, a admis mai multe încălcări de procedură, iar anunţul privind licitaţia nu a fost publicat în buletinul privind achiziţiile publice şi nici pe un site specializat în achiziţii publice al Uniunii Europene.

Expertul a subliniat că nu este normal ca doar la un an de la reparaţie să apară fisuri şi gropi. „Nu este normal ca la un an de la asfaltare să treacă ierburile prin asfalt. S-au cheltuit sute de milioane de lei pentru reparaţia a 2 km de drum, dar apar gropi şi fisuri”, a notat expertul.

Tatiana Savva, şi ea cercetătoare la Expert-Grup, a spus că lucrările de reparaţie a străzii au întârziat cu 18 luni, iar Primăria Chişinău poartă o bună parte din vină, deoarece nu a organizat lucrările aşa cum se cere.

Centrul Expert-Grup va analiza şi alte drumuri reparate din capitală pentru a vedea cât de calitative au fost făcute lucrările.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *