Astăzi 24 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la 23 Octombrie 2017
Abonamente

Actualitate 21 Septembrie 2017, ora 12:59

politicăAndrian Candu, despre o propunere pentru opoziție: Să-și aleagă un lider și noi îi vor oferi prin lege acces la ședințele instituțiilor și la secrete de stat

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Guvernarea întinde o mână de ajutor opoziției și pentru a o consolida, propune să instituie prin lege funcția de lider al opoziției. Funcția prevede, printre altele, accesul la ședințele Biroului Permanent al Parlamentul, ale Guvernului, dar și la secretele stat. Anunțul a fost făcut de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care susține că guvernarea își dorește o opoziție consolidată și constructivă.

„Noi, împreună cu colegii din PDM, văzând încercările acestea mai puțin logice și fără beneficii, urmează să identificăm soluții pentru a le oferi unele instrumente celor din opoziție.

Să-și aleagă un lider al opoziției și noi, prin lege, să declarăm că există funcția de lider al opoziției. Să-i oferim acces la lucrările Biroului Permanent al Parlamentului, la ședința Guvernului, acces la secretul de stat și protecție din partea statului în calitate de purtător al secretului de stat”, a declarat Candu în cadrul unei emisiuni televizate.Potrivit acestuia, este un lucru benefic ca opoziția să fie consolidată în raport cu guvernarea, la fel cum se întâmplă în unele state unde există ministere din umbră care vin cu diverse propuneri.

„E bine să avem o opoziție consolidată față de guvernare. Măcar să existe o opoziție consolidată pe dreapta, pe de o parte, și pe stânga, pe de altă parte. Să fie un Guvern din umbră, care să vină cu propuneri. Atunci societatea o să aibă ce compara”, a adăugat speakerul Parlamentului.

Timpul.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 18:02

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică?

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică? Din editia print

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 16:55

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Acum, îşi iubeşte băieţii în egală măsură şi se bucură atunci când are ocazia să stea în prezenţa lor. Totuşi, situaţia nu a fost aşa încă de la naşterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prinţesa Diana a...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 23 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Politica Rusiei de susținere a separatismului global: o armă cu 2 fețe

În ultimii ani, despre Federația Rusă s-a vehiculat în presa internațională ca despre cel mai mare susținător al mișcărilor secesioniste din Europa și nu numai.

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul