Social

Angajatorii vor fi obligaţi să nu admită discriminare faţă de angajaţii

Angajatorii vor fi obligaţi să nu admită niciun fel de discriminare faţă de angajaţii pe un termen determinat, să informeze salariaţii despre orice modificare la contractul de muncă şi să informeze salariaţii despre, înainte de angajare, despre orice durata normală a zilei de muncă.

Deputaţii au votat în primă lectură un proiect de lege care prevede modificări la Codul Muncii.

Laura Grecu, viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a declarat că oacesta vine să transpună două directive ale Consiliului UE, prevăzută în Acordul de Asociere cu UE.

Potrivit viceministrului, Codul Muncii prevede deja dreptul angajatului de a se informa când se angajează despre ceea ce înseamnă contractul de muncă. Prima directivă prevede introducerea obligaţiei ca angajatorul să aducă la cunoştinţa salariaţilor despre modificările ce se operează în contractul colectiv de muncă.

„Prin transpunerea directivei ne dorim să asigurăm principiul nediscriminării a persoanelor angajate pe termen şi fără termen. Ne propunem ca angajatorul să informeze salariaţii angajaţi pe un termen determinat despre posturile de muncă vacante. De asemenea, se prevede obligaţia de a asigura şanse de formare adecvate pentru toţi angajaţii, inclusiv şi celor angajaţi pe o perioadă determinată”, a spus Laura Grecu.

Sursa citată a anunţat că prin modificările operate a fost introdus şi un punct nou în Codul Muncii prin care se detaliază condiţiile şi obligaţiile angajatorilor faţă de salariaţii angajaţi pe o perioadă determinată de timp.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *