Actualitate

Angela Merkel CRITICĂ DUR România: Este un PERICOL pentru Europa

Merkel a criticat dur atitudinea României și a celorlalte state central și est-europene de a refuza cotele fixate de UE pentru distribuirea refugiaților.

Ea a explicat că respingerea extracomunitarilor este “un pericol pentru Europa”. „Est-europenii, şi eu mă consider est-europeană, au aflat din experienţă că izolarea nu ajută„, a declarat Merkel.

„Mă întristează puţin faptul că exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării”, a comentat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu.

Șefa guvernului de la Berlin a făcut trimitere directă la cele patru țări (România, Slovacia, Cehia și Ungaria) care au votat împotriva cotelor obligatorii pentru relocarea refugiaţilor.

„Mi se pare că este o atitudine foarte ciudată. De aceea, trebuie să continuăm discuţiile pe această temă, ca prieteni. Refuzul de a primi refugiaţi, în principiu, este – scuzaţi-mă că o spun atât de franc – un pericol pentru Europa”, a atacat cancelarul Germaniei.

Consiliul JAI a aprobat, pe 22 septemebrie, propunerea Uniunii Europene pentru redistribuirea a 120.000 de refugiați între statele blocului comunitar.

sursa: paginaeuropeana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *