Economie

Antreprenorii industriei textile participă la seminare privind implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat

Seminarele sunt organizate de către Camera de Comerț și Industrie a RM în parteneriat cu Asociația Businessului European.
Primul ciclu de seminare se desfășoară în perioada 2 – 6 martie în cinci localități din țară: UTA Găgăuzia, Bălți, Soroca, Ungheni și Chișinău. Primul program de seminare abordează aspectele privind procesul de încheiere a contractelor comerciale cu partenerii din Uniunea Europeană.

În cadrul seminarelor se abordează subiecte ce țin de contractarea în domeniul comerțului internațional, principalele aspecte care influențează încheierea contractelor, de asemenea, reglementarea juridică a acestora, formarea contractului comercial internațional, principalele clauze contractuale și metode de plată utilizate în comerțul internațional.

Ultima sesiune de instruiri pe această tematică va avea loc vineri, 6 martie, în incinta Camerei de Comerț și Industrie a RM, unde sunt așteptați întreprinzătorii din sectorul industriei textile și cea de procesare.

Programul de instruiri are drept scop informarea și consolidarea capacităților antreprenorilor autohtoni privind cerințele de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. De asemenea, își propune să creeze abilități și aptitudini în rândul întreprinderilor locali, pentru a contribui la îmbunătățirea indicatorilor de export, și identificarea noilor oportunități de afaceri.

Programul de instruiri va continua până în luna iunie curent, iar operatorii economici vor putea beneficia de seminare privind regulile de acces pe piața UE, tehnici de negocieri, aspecte de contractare internațională, tehnici de marketing, condițiile de obținere a certificatelor internaționale și suportul în găsire de parteneri pe piața UE; vizite de studiu în Italia, inclusiv la Expoziția Mondială de la Milano și cele trei țări baltice, însoțite de forumuri de afaceri bilaterale.

Seminarele se desfășoară în cadrul proiectului „DCFTA – Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", implementat de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Businessului European. Proiectul este finanțat de Guvernul Suediei și implementat prin intermediul Corporației Financiare Internaționale.

Sursa: Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *