Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

Cultură 31 Ianuarie 2011, ora 05:05    Din editia print

Anul Nou Chinezesc la Chişinău

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Săptămâna trecută, Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova a organizat mai multe manifestări cu ocazia sărbătorii Anul Nou Chinezesc, aceasta mai fiind cunoscută şi ca Sărbătoarea Primăverii, care are loc în fiecare an la date diferite. În 2011, Anul Nou Chinezesc începe la 3 februarie.

Ambasadorul Chinei în R. Moldova, Fang Li, a reunit copiii de la câteva licee şi gimnazii din capitală la o manifestare dedicată sărbătorii la Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”, unde au fost vernisate o expoziţie foto şi alta de carte despre civilizaţia Chinei. Iar vineri seară, diplomaţii chinezi acreditaţi la Chişinău, în colaborare cu Institutul „Confucius” de la Universitatea Liberă Internaţională, au organizat la Teatrul „Mihai Eminescu” un concert prezentat de Universitatea Pedagogică Nord-Vest a Chinei. Printre oaspeţii de onoare, au fost prezenţi Marian Lupu, preşedintele interimar al R. Moldova, ex-preşedinţii Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin, Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în R. Moldova, şi alte oficialităţi.

Ambasadorul Fang Li, preşedintele interimar Marian Lupu, dar şi rectorului ULIM, Andrei Galben, au menţionat importanţa relaţiilor bilaterale dintre R. Moldova şi China. În programul spectacolului au fost incluse cântece şi dansuri populare chinezeşti, acrobaţia „Bucătarul fericit”, kungfu - arte marţiale, cântece de dragoste, dar şi o surpriză a serii - cântecul „Trandafir de la Moldova”, interpretat pentru prima dată pe o scenă moldovenească în limba chineză.
Sărbătoarea Primăverii este una dintre cele mai importante în China.Cristina Budeanu,
studentă la USM 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md