Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la 13 Decembrie 2017
Abonamente

Economie 14 Aprilie 2011, ora 05:42    Din editia print

Apropo de voluntariat: trebuie să vină din inimă...

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Oficiali politici, oameni de afaceri şi vedete ale showbizului autohton şi-au dat întâlnire marţi la o cafenea din centrul Chişinăului, unde s-a ţinut prima şedinţă a Clubului de Presă al Societăţii Civile. Participanţii au discutat, la o prăjitură, despre voluntariat, acţiuni de caritate şi impactul pe care acestea pot să le aibă asupra societăţii şi a fiecărei persoane în parte. Tema este cu atât mai importantă, cu cât ieri a început oficial Săptămâna Naţională a Voluntariatului în RM.

Participanţii la discuţii - majoritatea, persoane bine cunoscute de public - au recunoscut că prin voluntariat vor să dea un exemplu de atitudine civică. „Fac voluntariat pentru că aşa am fost învăţat în cei şapte ani de acasă. Îmi pare normal să te implici în tot ce înseamnă societate. Îmi pasă când pot dărui un zâmbet unui copil sau ajuta tinerii să renunţe la droguri sau alcool”, a spus Nicu Ţărnă, solistul trupei „Gândul Mâţei”. Doina Usaci, de la Ministerul Educaţiei, a informat că voluntarii vor avea prioritate la admiterea la facultate, iar studenţii implicaţi în acţiuni de voluntariat vor obţine credite suplimentare. Iar Rodica Verbeniuc, şefa secţiei comunicări corporative „Moldcell”, s- arătat convinsă că o companie trebuie să-şi motiveze angajaţii să ia parte la acţiuni de voluntariat în comunitate, dar mai ales că „voluntariatul trebuie să vină din inimă”. Clubul a fost organizat de Parc Communications cu susţinerea USAID Moldova şi organizaţia internaţională AED. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul