Astăzi 21 Noiembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 21 Aprilie 2017, ora 14:47

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane rămân fără curent electric

Marime Font

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane din Republica Moldova rămân fără curent electric, iar unele trasee naționale sunt blocate, informează autoritățile. Premierul Pavel Filip a convocat celula de criză creată în legătură cu situația excepțională din ţară, pentru a analiza evoluția măsurilor întreprinse de autorități.

În total, 33 de segmente ale traseelor naționale sunt închise, iar drumurile din sate sunt problematice. Este vorba, în special, despre traseele naționale Criuleni - Dubăsari, Cahul - Slobozia Mare - Vulcănești, Taraclia - Ceadâr Lunga și Cahul- Taraclia. În raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Comrat, Cahul, Cimișlia și o parte din raionul Hâncești, oamenii din localități nu au acces la centrele raionale.

Au fost înregistrate două accidete rutiere, cu implicarea unui microbuz cu elevi și a unui autobuz de rută pe drumul Dondușeni - Chișinău.Ambele vehicule s-au răsturant, dar nu s-au înregistrat victime umane.

Opt persoane au fost traumatizate din cauza căderii crengilor și copacilor,iar una dintre ele este în stare gravă, fiindu-i traumatizate oasele bazinului. O persoană se presupune că ar fi fost electrocutată, dar informația nu a fost confirmată deocamdată, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliției, Alexandru Pînzari. În Chișinău sunt au fost doborâți 25 de stâlpi și câteva sute de cabluri electrice au fost rupte.

Premierul Pavel Filip a dispus deschiderea unui cont bancar pentru partenerii externi care sunt gata să ofere ajutor. El a menționat că există suficiente forțe pentru intervenție, fiind mobilizată Armata Națională și carabinierii, dar că este necesară o coordonare mai bună activităților de intervenție.

radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md