Astăzi 19 Ianuarie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 18 Ianuarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 08:11

"Ar fi căzut de pe o stânca". Femeia, care a dispărut sâmbătă în timpul unei excursii la Țîpova, găsită moartă lângă o cascadă

Marime Font

Femeia dispărută sâmbătă în urmă unei excursii la mănăstirea Tipova, a fost găsită moartă, în această după-amiză, în apropierea unei cascade. Poliţia nu exclude că ea ar fi căzut de pe o stanca. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. 

Femeia a fost descoperită fără suflare de un grup de alpinişti şi salvatori în apropierea unei cascade de lângă mănăstirea Tipova, în urmă unei ample operaţiuni de căutare.

Liliana PUŞCAŞU, ofiţer de presă DSE: “La ora 13:29 salvatorii au depistat femeia dată dispărută în localitatea Tipova, raionul Rezină. Persoană a fost găsită fără semne de viaţă în apropierea unei cascade. La faţă locului au fost mobilizaţi 59 de salvatori. Toate circumstanţele acestui caz urmează să fie lucidate de către specialişti.”Potrivit Şefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, tânăra ar fi căzut de pe o stanca.

Gheorghe CAVCALIUC, ŞEF ADJUNCT IGP: "Cadavrul acestei femei a fost depistat în satul Horodiste din acelaşi raion. A fost depistat într-o zona greu accesibilă unde sunt mai multe stânci şi câteva cascade. Prima versiune a anchetei, după examinarea cadavrului este că persoană respectivă a decedat în urmă căderii de la înălţime. Cu această versiune preventivă a fost deplasată la faţă locului grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezină. În acelaşi timp am invitat medicul legist care va face toate expertizele pentru a stabili care sunt cauzele care au provocat decesul doamnei respective. Persoană a fost găsită la o distanţă de jumătate de kilometru de la locul acelui camping, unde erau şi celelalte persoane. La operaţiunea de căutare au fost implicaţi angajaţi ai IGP, salvatori şi pompieri, administraţia publică locală, care în consecinţă au depistat cadavrul acestei femei."

Femeia originară din Ialoveni a mers sâmbătă în excursie la mănăstirea Tipova, împreună cu un grup de 18 persoane, care s-a organizat pe o reţea de socializare. La un moment dat femeia s-a desprins de grup. Martorii spun că mai târziu a fost văzută în preajma altor turişti.

Membrii grupului şi-a dat seama că lipseşte abia a două zi. Tânăra îşi lăsase lucrurile în cort în tabăra improvizată în zona şi nimeni nu ştia unde ar fi putut pleca. Tatăl fetei ne-a spus că el a fost ultima persoană cu care vorbise. Bărbatul ne-a povestit că fiica să a tot vizitat mănăstirea ani la rând pentru că îi plăceau locurile de acolo.  

protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:43

Scrisoarea săptămânii: Să fie Lumină

Scrisoarea săptămânii: Să fie Lumină Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:42

Poporul vegetal

Poporul vegetal Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:40

Crimele Comunismului: Copiii cadrelor sovietice – secrete de stat

Copiii cadrelor sovietice – secrete de stat

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul