Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 18:38
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 08:11

"Ar fi căzut de pe o stânca". Femeia, care a dispărut sâmbătă în timpul unei excursii la Țîpova, găsită moartă lângă o cascadă

Marime Font

Femeia dispărută sâmbătă în urmă unei excursii la mănăstirea Tipova, a fost găsită moartă, în această după-amiză, în apropierea unei cascade. Poliţia nu exclude că ea ar fi căzut de pe o stanca. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. 

Femeia a fost descoperită fără suflare de un grup de alpinişti şi salvatori în apropierea unei cascade de lângă mănăstirea Tipova, în urmă unei ample operaţiuni de căutare.

Liliana PUŞCAŞU, ofiţer de presă DSE: “La ora 13:29 salvatorii au depistat femeia dată dispărută în localitatea Tipova, raionul Rezină. Persoană a fost găsită fără semne de viaţă în apropierea unei cascade. La faţă locului au fost mobilizaţi 59 de salvatori. Toate circumstanţele acestui caz urmează să fie lucidate de către specialişti.”Potrivit Şefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, tânăra ar fi căzut de pe o stanca.

Gheorghe CAVCALIUC, ŞEF ADJUNCT IGP: "Cadavrul acestei femei a fost depistat în satul Horodiste din acelaşi raion. A fost depistat într-o zona greu accesibilă unde sunt mai multe stânci şi câteva cascade. Prima versiune a anchetei, după examinarea cadavrului este că persoană respectivă a decedat în urmă căderii de la înălţime. Cu această versiune preventivă a fost deplasată la faţă locului grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezină. În acelaşi timp am invitat medicul legist care va face toate expertizele pentru a stabili care sunt cauzele care au provocat decesul doamnei respective. Persoană a fost găsită la o distanţă de jumătate de kilometru de la locul acelui camping, unde erau şi celelalte persoane. La operaţiunea de căutare au fost implicaţi angajaţi ai IGP, salvatori şi pompieri, administraţia publică locală, care în consecinţă au depistat cadavrul acestei femei."

Femeia originară din Ialoveni a mers sâmbătă în excursie la mănăstirea Tipova, împreună cu un grup de 18 persoane, care s-a organizat pe o reţea de socializare. La un moment dat femeia s-a desprins de grup. Martorii spun că mai târziu a fost văzută în preajma altor turişti.

Membrii grupului şi-a dat seama că lipseşte abia a două zi. Tânăra îşi lăsase lucrurile în cort în tabăra improvizată în zona şi nimeni nu ştia unde ar fi putut pleca. Tatăl fetei ne-a spus că el a fost ultima persoană cu care vorbise. Bărbatul ne-a povestit că fiica să a tot vizitat mănăstirea ani la rând pentru că îi plăceau locurile de acolo.  

protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md