CSI / Rusia

Arabia Saudită îl acuză pe Vladimir Putin de ipocrizie

Acuzaţia vine în contextul în care Putin a trimis o scrisoare, care a fost citită în cadrul summitului ţărilor arabe din Egipt, unde discuţiile liderilor arabi s-au axat pe crizele regionale şi conflictele din Siria, Libia şi Republica Yemen. "Noi sprijinim aspiraţiile arabilor pentru un viitor prosper şi soluţionarea tuturor problemelor cu care se confruntă arabii, prin mijloace de pace, fără interferenţe externe", a spus preşedintele rus în scrisoarea citată de Reuters.

Comentariile acestuia au stârnit critici din partea Ministrului de Externe al Arabiei Saudite, Saud Al-Faisal. "Vorbeşte despre problemele din Orientul Mijlociu că şi cum Rusia nu ar influenţă aceste probleme", a declarat ministrul Saud Al-Faisal, în cadrul summitului. "Ei vorbesc despre tragediile din Siria când ei înşişi sunt o parte esenţială a tragediei poporului sirian, înarmând regimul care se lupta cu propriul popor", a mai spus ministrul saudit de Externe.

Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Arabia Saudită s-au răcit după ce Moscova a început să-i acorde sprijin preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Capitală Raid este împotriva lui Assad în contextul războiului civil cu rebelii, în urmă căruia au murit mai mult de 200.000 de oameni în patru ani.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *