Actualitate

Arheologii egipteni au descoperit patru morminte vechi de 3.500 de ani. E ultuitor ce se afla în ele

Realizarea arheologică se alătură altor descoperiri făcute în Aswan, care acoperă diferite ere din istoria Egiptului Antic, potrivit declaraţiilor lui Mostafa Waziri, secretar general în cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor.

”Misiunea suedezo-egipteană care lucrează în Gebal el-Silsila a descoperit patru morminte intacte de copii, misiunea austriacă de pe dealul arheologic din Kom Ombo a descoperit fragmente dintr-un cimitir datând din Prima Perioadă Intermediară a Egiptului, iar misiunea egipteano-suedeză din Aswan a descoperit o statuie incompletă datând din epoca greco-romană”, a precizat Waziri într-un comunicat.

Sculptată în calcar, statuia scoasă la lumină de misiunea egipteano-suedeză nu are cap, iar picioarele şi mâna dreaptă lipsesc.

Studiile preliminare asupra statuii relevă faptul că aceasta este o reprezentare a unei femei, iar rochia sa este similară cu cea purtată de Artemis, zeiţa greacă a vânătorii şi pădurilor.

În ultimele luni, autorităţile din Egipt au anunţat o serie de descoperiri arheologice importante în mai multe zone ale ţării, care vizează istoria Antichităţii, printre acestea numărându-se morminte faraonice, statui, sarcofage şi mumii, dar şi rămăşiţele unui gimnaziu din perioada elenistică, ale unei grădini funerare, o cameră mortuară dintr-o piramidă şi o statuie despre care se crede că l-ar reprezenta pe Ramses al II-lea.

Ministrul egiptean pentru Antichităţi, Khaled al-Enany, a declarat la începutul acestei luni că ”Egiptul va fi martor la mai multe descoperiri arheologice în perioada care va urma”.

Asfel de descoperiri sunt intens mediatizate de guvernul egiptean, care face eforturi considerabile pentru a impulsiona turismul naţional, o sursă importantă de venit. Industria turismului întâmpină dificultăţi serioase începând din 2011, după revoltele de stradă izbucnite în Egipt împotriva preşedintelui Hosni Mubarak.A

Sursă: Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *