Actualitate

Asfalt de Mallorca. Vila de lux secretă unde a fost creată Platforma DA / VIDEO

Pentru a întinde plăcerea cititorilor portalului Today.md, așteptăm reacția lui Andrei Năstase, ca să decidem care va fi următorul set de probe pe care îl vom prezenta.

Așadar, împreună cu rățoiul Andrușa, cameramanul și un bun prieten belgian, a cărui identitate nu o vom divulga, ne-am îndreptat din Palma de Mallorca spre localitatea Santa-Ponca. Raiul pe pământ, nu alta.

Agențiile imobiliare de pe insulă vând cu prețuri exorbitante apartamentele și vilele în zonă. Numai cei mai bogați oameni de pe planetă își permit să-și procure aici imobile. Printre ei se află și nașul revoluției de la Chișinău, hoțul care a sărăcit Republica Moldova împreună cu clanul Lucinschi, tot felul de filați, sturzi, platoni… E vorba despre Victor Țopa. Nu ne-a fost greu să-i găsim casa pentru care a dat 5,2 milioane de Euro, or prea multă lume bună din politica moldovenească a fost pe aici. De la balconul casei nu s-a sfiit să-și facă poze nici fiul lui țopa – Petru, care nu a ezitat să se laude pe facebook cu bijuteria cumpărată pe banii furați din ASITO, AIR MOLDOVA, VOAIAJ INTERNAȚIONAL, BEM și alte afaceri dubioase.

După ce survolezi zona cu drona îți dai seama de ce prețurile sunt atât de ridicate pentru aceste imobile de lux, dar și de mărimea averii acumulate prin furtul sistematic și nesătul al Republicii Moldova. Înțelegi foarte clar de ce lui Vlad Filat nu i-a fost rușine să recunoască că este prieten cu Victor Țopa, or averea acestuia, acumulată încă pe atunci când furau împreună în Guvernul Sturza, este colosală.

Casa de lux de pe prima linie a coastei din SANTA PONSA i-a servit și lui Filat drept adăpost și, cum am mai zis pentru mulți alți politicieni moldoveni. Nu de alta dar această vilă este, sau cel puțin până am găsit-o noi, a fost un fel de leagăn al revoluțiilor și atacurilor raider de la Chișinău. Aici s-a pus la cale și crearea Platformei, aici au fost împărțite dividendele din spălarea banilor, aici i s-au dat indicații prețioase lui Andrușa Năstase. Aici Vlad Filat a negociat dolea fiecăruia, inclusiv dolea din devalizarea bem-ului.

Acum, chiar îmi este interesant cum va încerca să ne convingă Andrei că el este din nou jertfă al atacurilor mediatice iar din papucii lui de plajă nu curge nisipul de pe Mallorca. Interesant îmi este și cum îi va explica mamei de ce ea având sute de mii de euro în conturi și apartamente la Chișinău, nu are cameră separată în vila lui Țopa de pe MALLORCA, dar e nevoită totuși să-și adune banii din pensie pentru operație și să-și ducă traiul în modesta căsuță din Mândrești. Dar asta e deja problema fiului iubitor.

Informațiile pe care le avem despre vizitatorii acestei vile, vorba condamnatului Filat, ar putea arunca în aer clasa polittică din Chișinău, or prea mulți au fost acei care și-au găsit aici culcuș în timp ce negociau tot felul de scheme cu Nașul lui Andrei Năstase și prietenul de-o viață a lui Filat. Dar asta urmează. Acum să vorbim despre casă – aceasta a fost gândită ca un refugiu pentru întregul familion al Țopilor. În afară de camera lui Victor și Ana Țopa, Fiecare dintre cei 5 copii are camera lui. O cameră e rezervată pentru Andrușa, în altele își odihnesc oasele hoții, pardon oaspeții-politicieni moldoveni. Toți împreună au parte de o piscină, iar la nivelul superior sunt ademeniți de șezlonguri pe care-și pot bronza trupușoarele avare, obosite de atâta muncă în folosul comunității.

La numai un kilometru distanță de casă se află un alt loc interesant. E vorba de Port Adriano, unde Victor Țopa își duce prietenii, finii și robii din politica moldovenească să le arate propriul Iaht. Luxul de aici de dă jos. Nu și pe sora lui Viorel Țopa, implicată în schemele de spălare de bani descrise anterior, care își face poze împreună cu soțul Răzvan paveliu exact în acest loc.

Atât Andrușa cât și restul oaspeților lui Victor Țopa au parte de sejururi de vis pe insulă. Bucătăria de pe baleare e pur și simplu dumnezeiască. Banii nu sunt o problemă pentru păpușarii politicului moldovenesc. Banii i-au făcut și până la fuga lor din țară și după, prin intemediul celor care stau acum în pușcărie, dar și ai celor reținuți la Kiev

Unicii care nu vor avea niciodată acces la toate aceste minunății sunt cei care au protestat în piață alături de emisarul brigăzii Filato-Țopiste – Andrușa Năstase. Fiecare cu casa lui, chiar dacă pentru unii aceasta e o vilă de 5,2 milioane de euro, iar pentru alții e un cort instalat în Piața Marii Adunări Naționale. Carnea de tun nu are nevoie de lux. Carnea de tun trebuie să voteze, or altfel nici Țopa, nici Andrușa, nici restul nu vor avea cum să își achite facturile pentru imobilele pe care le dețin prin Frankfurt, Mallorca, Schinoasa, Centru și multe altele despre care nu știm încă dar pe care cu siguranță le vom găsi.

Sursa: today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *