Astăzi 19 Octombrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 17:18
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 13:22

Atenție la focul din vatră: Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Patru copii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Pușcașu, a precizat că incidentul, în urma căruia doi copii de şase și opt ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, a avut loc noaptea trecută în localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. „Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce focul în soba din casă a ars pe parcursul nopții. Copiii au fost internați în spitalul din municipiul Bălţi, iar toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate”, a spus Puşcaşu.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de şapte ani și fratele acesteia de 10 ani, au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au sunat la urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie din municipiul Bălți.Potrivit Lilianei Pușcașu, începând cu ziua de luni a săptămânii viitoare, în toate localităţile din ţară va demara Campania de prevenire a riscurilor în perioada rece a anului, în special se va pune accent pe informarea cetăţenilor care se încălzesc cu sobe şi aparate electrice. „Pompierii vor ajunge în toate gospodăriile cu verificări, dar şi cu recomandări ce ţin de regulile de exploatare a sobelor. Ei le vor reaminti cetăţenilor că, înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate şi curăţate“, a conchis Puşcaşu.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, de la începutul anului curent, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 1249 de incendii care au luat viaţa a 55 de persoane, inclusiv patru copii.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md