Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:00
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 13:22

Atenție la focul din vatră: Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Patru copii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Pușcașu, a precizat că incidentul, în urma căruia doi copii de şase și opt ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, a avut loc noaptea trecută în localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. „Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce focul în soba din casă a ars pe parcursul nopții. Copiii au fost internați în spitalul din municipiul Bălţi, iar toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate”, a spus Puşcaşu.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de şapte ani și fratele acesteia de 10 ani, au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au sunat la urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie din municipiul Bălți.Potrivit Lilianei Pușcașu, începând cu ziua de luni a săptămânii viitoare, în toate localităţile din ţară va demara Campania de prevenire a riscurilor în perioada rece a anului, în special se va pune accent pe informarea cetăţenilor care se încălzesc cu sobe şi aparate electrice. „Pompierii vor ajunge în toate gospodăriile cu verificări, dar şi cu recomandări ce ţin de regulile de exploatare a sobelor. Ei le vor reaminti cetăţenilor că, înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate şi curăţate“, a conchis Puşcaşu.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, de la începutul anului curent, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 1249 de incendii care au luat viaţa a 55 de persoane, inclusiv patru copii.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md